|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek, ni vedno tako. Ali je to splošni standard ali je standard proizvajalca?
Kako je pri moji je razvidno s spodnje slike in tega si nisem jaz izmislil
 _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tvoja abacus je najmanj polnoletna... se mi zdi, da ima še baterijo za RAM-e notri, sicer izgubi program, vsaj večina abacusov, ki sem jih jaz dol metal je imela...potem je pa baterija umrla, accu tudi, pa še elektrike je zmajkalo...pa smo na roke metali program nazaj gor...
Mogoče je bilo včasih tako zaradi omejitev elektronike...AD konverterji so bili po moje včasih dragi...
Zdaj se večina proizvajalcev kar drži tega, kar sem objavil: DSC, Notifier, Siemens, Pyronix... imajo vse tako, edino vrednosti uporov so lahko različne. Nekatere imajo tisti "alarm" obseg celo malo večji, da dovoljujejo vezavo dveh senzorjev serijsko na eno cono. Če je pa to sploh kakšen standard, bi pa težko rekel...prednost tega sistema je, da rabiš samo 4 žice, dostikrat pa celo samo tri, ker je velikokrat ena sponka con masa.
Itak pa gre vse počasi na digitalne senzorje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek, seveda je polnoletna, vendar nima baterije za RAM, ker ima že EEPROM (2816).
Kakorkoli, za tako, ki je padla dol s palete, kakor pravimo, je odlična, če bi staknil še pinout za tel. vmesnik in protokol komuniciranja, bi bila pa skoraj kot najmodernejše .
V zadnjih desetih letih delovanja (to je bolj na pamet), razen menjave akkuja, še ni bilo nikakršnih težav. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja za glavni program ima EEPROM, mislil sem na uporabniške nastavitve (cone, programe, uporabnike, kode...kar programiraš preko tipkovnice)...te so stare centrale hranile v baterijsko podprtem ramu...
Bom pogledal, če imam slučajno kaj papirjev..za abacus 16 se najde, za osmico pa
EDIT: ups...zgoraj sem mislil EPROM (brez dveh Ejev)...
Nazadnje urejal/a protoncek Ned Jan 03, 2016 8:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja ima tudi uporabniške nastavitve v EEPROMU.
Saj imam vsa potrebna navodila (User, Instalation, Keypad).
Imeli so jih tvoji kolegi iz sosednje uprave . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, se posipam s pepelom. Sem prepozno opazil dva Eja.
Citiram: |
Imeli so jih tvoji kolegi iz sosednje uprave |
Dobra informacija. Jih bom povprašal, če imajo kaj teh papirjev glede telefonskega vmesnika Problem je, ker je šel "mojster" za te centrale v penzijo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni problem, z Duletom sva v navezi .
Tole najino nakladanje sem prestavil. Že tako ali tako se je zašlo iz osnovnega vprašanja v temi. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni