|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Jan 11, 2016 6:30 pm Naslov sporočila: Popravilo gramofona retro rtcc515rip |
|
|
Mogoče mi lahko kdo pomaga poiskati sheme za ta gramofon retro rtcc515rip?
Našel sem en odpihnjen elektrolit in bi rabil nujno sheme, da lahko ugotovim, kakšen mora biti. Folija iz elektrolita je tako nacefrana, da se ne vidi vrednosti in tudi ne kakšne napetosti mora biti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1975 Aktiv.: 12.85 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Jan 11, 2016 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj kako sliko ali več njih.
Če je v napajalnem delu potem greš po plus liniji do sosednjega kondenzatorja, prebereš voltažo in s tem že en podatek. Če je v napajalnem delu je velika verjetnost okoli 1000uF ali več, glede na velikost pri znani voltaži se da približno določiti na osnovi primerjanja z ostalimi itd. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2016 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta elektrolit ni v napajalnem delu, je v bližini VF dela. Nekako sem uspel prebrati, da je bil elektrolit 4,7uF in 50 V. Tega sem zamenjal in v bližini njega je bila ena povezava uničena, katero sem prebrikal. Sedaj sem uspel, da dela vsaj FM in AM radio. Vse ostalo CD, USB je pa mrtvo. Sicer nimam nobene gramofonske plošče, da bi probal, če to gre. Kaseto ba se bom probal. Pladenj od CD se noče odpreti, ni pa nobenega CD-ja v njem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2016 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dela tudi kaseta, ne dela pa CD in USB, za gramofon pa nevem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2016 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
DusanK je nekaj vprašal in to ni vprašal brez razloga.
Torej, če želiš odgovor potem naredi, kar te nekdo sprašuje.
Verjetno ne sprašuje ker bi hotel več vedeti ampak ker hoče pomagati! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni