|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3367 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2016 11:07 am Naslov sporočila: pozna kdo kak forum, kjer bi dobil pravni nasvet, informacij |
|
|
Pozna kdo kak forum, kjer bi dobil pravni nasvet, informacijo?
Prijavil sem se na forum
http://www.pravniki.info/
in postavil vprašanje, potem pa sem si ogledal vsebino in ugotovil, da je to mrtev forum, ali vsaj v komi. Odgovorov na vprašanja ni, zadnje vprašanje je bilo postavljeno pred enim mesecem.
Ali bom moral iti osebno do advokata, da zvem, kar bi moralo biti javno, zakon? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2016 12:42 pm Naslov sporočila: Re: pozna kdo kak forum, kjer bi dobil pravni nasvet, inform |
|
|
vilko je napisal/a: |
Ali bom moral iti osebno do advokata, da zvem, kar bi moralo biti javno, zakon? |
Zakoni so javni NPR: https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/zakonodaja/sprejetiZakoniInAkti/zakoni
ali pa Uradni List
Je pa drugo vprašanje, kako se dokopati do tiste stvari, ki te zanima
Tudi advokati so bolj ozko usmerjeni tako, da moraš dobiti pravega. Kaj te na grobo zanima (delovno,gospodarsko,.. pravo) ? _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.90 Kraj: LUCIJA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.17
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2016 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
je tudi
forumpravniki.si
samo ne vem, ce je kaj bolj aktiven.
Ce je to pitanje pod vilko, potem bo vsak advokat hotel vedeti vec.
Predvsem, s cim bo zavarovana kreda in verjetno bo s hiso, in kdo je napisan kot posojilojemalec in ce je ona zapisana, kot porok ali pa da solidarno vraca, kar pomeni da bremenijo lahko njo, ce on ne vraca.
V tem primeru naj pazi, saj v najslabsem primeru on dobi obnovljeno hiso, ona pa bo z otrokom na cesti.
Sicer pa so vsi zakoni javno objavljeni, moce kaj v zakonu o obligacijskih razmerjih.
Lahko pa gres na katerokoli banko, bodi posojilojemalec, ki ima partnerko z otrokom ter sprasuj pa bos prisel do brezplacnih pravnih nasvetov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3367 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2016 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to sem hotel vedeti, na kaj je potrebno paziti, da ne bi prišlo do katastrofe.
Ali je dovolj, da hčerka pri najemu kredita ne sodeluje v ničemer? Da niso naši pravniki v navdušenju na kapitalizmom v zakon vgradili družinsko odgovornost kot jo imajo v ZDA in zato sklepajo predporočne pogodbe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2016 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Ravno to sem hotel vedeti, na kaj je potrebno paziti,
Ali je dovolj, da hčerka pri najemu kredita ne sodeluje v ničemer? |
Nasprotno,
sodelovati mora zelo aktivno tako, da se jasno napise, kaj ja in kaj ne.
Nenazadnje kredit ni kimanje jemalca krede, ampak stvar pogajanja za skupni cilj win-win, kar pomeni obojestransko korist, dokler je v neki razumni meri, sicer oba sciti zakon o zamudnih obrestih.
Posel bank niso avti in stanovanja, ampak denar in zato so taka zavarovanja nesorazmerna, torej vsaj 1:3 in naprej oz nekako takole:
posodim ti 100, ce zalozis nekaj vrednega vsaj 300, ker bom v najslabsem primeru teh 300 lahko prodal pod ceno in hitro nazaj dobil svojih 100 z obrestmi.
Tukaj bo pa treba pogledat v kakem razmerju sta. oz ali sta ze izpolnila pogoj zakonskse zveze v smislu odgovornosti, dedovanja ipd, o cemer smo ravno imeli referendum.
Ce sta ze toliko casa skupaj, da sta potrjena, kot zakonsksa zveza, potem sta verjetno solidarna oz. bo ona morala dokazovati, da avto in stanovanje ni predmet skupnega ustvarjanja (ampak pac od prej), ce bo tako.
Vsekakor pa so posledicno predmet obravnave vse, kar ne bo napisano, kar pomeni:
ce noces vpletati stanovanja,potem to jasno napisite v pogobo, ceprav bo zato banka ziher spremenila pogoje, ampak bo vsaj to jasno in se bo to dalo tudi zagovarjat na sodiscu.
Slisi se butasto, samo bolje je v pogodbo napisat vec, kot se potem cudit nelogicnim odlocitvam sodisc, ki nimajo pravih podatkov in odlocijo kao fer.
Zato so predporocne pogodbe dobra stvar in bi jih jaz dal kot osnove prava v osnovne sole.
Sory, nisem pravnik, ampak life ni praznik in nekaj slabih iskusenj pac imam, ki pa jih tebi ne zelim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2016 1:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer pa skopiraj temo se sem, ce si tja napisal, da ne bo cudno zgledalo.
Bo vec mnenj in se kak link vec se bo nasel,
ti samo neguj debato
Itak se moramo v lajfu vsi it pravo in finance, ki nas jih nocejo ucit v solah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1980 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2016 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj je bilo prejle s forumom narobe pa sem izgubil celoten post...
@vilko, je to tema, ki si jo postavil na pravniki.info ?
Nekaj odgovorov si dobil že tam in tu od @geier-ja.
Tudi jaz mislim, da če ona ni podpisnica ali porok kredita potem njeno stanovanje ni predmet morebitne kasnejše izterjave, če se izkaže, da partner ne more vračati kredita, seveda pod pogojem, da kredit ni zavarovan s hipoteko na njeno stanovanje.
Da ne pride do najslabšega scenarija, bi bilo fer, da sproti in skupaj rešujeta problem, če že skupaj uživata dobrine na partnerjevem naslovu.
Kakšen odgovor si dobil na pravna-varnost.si ? Link?
Mogoče bi še koga zanimalo. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2016 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
DusanK je napisal/a: |
@vilko, je to tema, ki si jo postavil na pravniki.info ? |
Ja.
Nekaj odgovorov si dobil že tam in tu od @geier-ja.
Tudi jaz mislim, da če ona ni podpisnica ali porok kredita potem njeno stanovanje ni predmet morebitne kasnejše izterjave, če se izkaže, da partner ne more vračati kredita, seveda pod pogojem, da kredit ni zavarovan s hipoteko na njeno stanovanje. |
Ha, se mi zdi, da tudi tam, na forumu, ne odgovarjajo pravniki z izlušnjami, temveč forumaši, ki si predstavljajo, kako so pravniki postavili sistem. Eni mislijo tako, drugi drugače.
Kakšen odgovor si dobil na pravna-varnost.si ? Link?
Mogoče bi še koga zanimalo. |
Sem se zafrknil. Se mi dogaja. Odogovor, ki sem ga dobil na forumu, se po pomoti smatral, da je prišel iz pravne pisarne pravna varnost. Odgovora pravne pisarne še nisem dobil. Ko ga dobim, objavim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni