|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 1:43 pm Naslov sporočila: Ojačanje in low pas filter predojačevalec |
|
|
Doma imam bas zvočnik z vgrajenim ojačevalcem domače izdelave. Ker je bil ojačevalec narejen za direktno priključitev na AV sprejemnik - Subwoofer je bil izdelan brez low pass filtra, zato se je vse nastavljalo na AV sprejemniku.
Ker pa bi ga sedaj uporabil drugje, pa bi potreboval vezje s filtrom in ojačanjem, saj je nov izvor zvoka prešibek (pametni telefon) in bi moral signal tudi malo ojačati.
Sedaj pa me zanima ali naslednji predojačevalci tudi signal ojačajo ali ga samo filtrirajo?
Low pass filter
low pass filter 2
Zanima me še, kaj bi moral na vezjih še dodati, da bi imel hkrati subsonic filter, torej highpass filter na nekje 25hz? _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na drugem linku ti piše, da je signal 10x ojačan. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Na drugem linku ti piše, da je signal 10x ojačan. |
Res je, sem spregledal. Hvala! _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni