|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.25 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 12:31 am Naslov sporočila: Iščem LEPILO |
|
|
Iščem lepilo, ki je podobno kot kot sekundno lepilo kateregakoli proizvajalca, le da mora biti zeeeelo viskozen. V bistvu iščem ekvivalent TEMU lepilu. Pozna kdo kaj podobnega?
(beri - cenejšega, hitreje dobavljivega...) _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.98 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 2:06 am Naslov sporočila: |
|
|
SuperAttack Gel ne bi bil v redu?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 2:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Že samo ime oz. del imena mi ni všeč - GEL, mora biti zeloooo viskozen - pronicljiv v material, kar pa GEL vsekakor ne more biti. _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 2:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj imajo res lepila od hudiča. Zelo pronicljivo, lepi skoraj vse kar se spomniš. Pokliči, pa mu razloži kaj moraš zlepiti. ti bo povedal če je Pascofix primeren za to. Pošlje po pošti, mislim da ima zastopnika tudi v Lj. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Daj si najprej razjasni kaj pomeni "zelo viskozen"... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi v prvo modelarsko trgovino in nabavi redko sekundno lepilo ... (pa še aktivator priporočam oz. kar cel set lepil - od gostega dalje, pride prav ) Je kar problematičen, če ga nisi navajen, saj je tako viskozen, da ti ga potegne v vse možno, površinske napetosti pa tudi nima ne vem kakšne in če ga potreseš, hitro letijo kapljice okoli ...
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Daj si najprej razjasni kaj pomeni "zelo viskozen"... |
, res je, moral bi napisati kapilaren. (noč ima svojo moč ) _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj nisi edini, tudi mucek ga je malce pihnil
Veliko viskoznost ima recimo med, majhno pa bremzolje, pa gel sekundno ima sigurno večjo viskoznost kot običajno sekundno.
Je pa res najbolje da se najprej pozanimaš o primernosti lepila, ker vseh materialov ne lepijo vsa lepila. Nekaterim pomaga aktivator, nekaterim pa tudi to ne.
Klic kakemu proizvajalcu (v slo jih imamo nekaj, recimo helios kemostik kamnik) ti bo olajšal delo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
No potem sem jaz takega našel v trgovini KiK, kjer so pakunge po 5 tubic od 3g. Ne vem pa če je to poceni, preveri. Samo en problem je tega lepila, iztisniti ga moraš v embalažo, ki je bolj primerna za hrambo. V tubi se mi je že večkrat strdil tako, da sem ga moral vršti proč, ker nisem utegnil pravočasno vsega porabiti. Trenutno ga hrani v neki plastenki od kapljic za oči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Sekundna lepila so vse prej kot poceni, ampak pri večjih količinah se cena na gram oreng zniža.
5 tub po 3g je za Bizgeca verjetno pljunek v morje.
Loctite 406 naprimer imaš recimo v 50g pakiranju, kar je že spodobna doza za ročno delo, pa Tinex ga ima tudi kar solidno zalogo. A spet, kaj je Bizgecova "hitreje dobavljiva" količina? Obstajajo tudi polkilske pakunge, ampak tega res nimajo v vsaki trafiki na zalogi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.94
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
No potem sem jaz takega našel v trgovini KiK, kjer so pakunge po 5 tubic od 3g. Ne vem pa če je to poceni, preveri. Samo en problem je tega lepila, iztisniti ga moraš v embalažo, ki je bolj primerna za hrambo. V tubi se mi je že večkrat strdil tako, da sem ga moral vršti proč, ker nisem utegnil pravočasno vsega porabiti. Trenutno ga hrani v neki plastenki od kapljic za oči. |
Tudi jaz imam tega vedno na zalogi. 5 tubic je en evro!!!! Ko se posuši, vržem stran in odprem novo. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, pozabite vse skupaj, na začetku sem se napačno izrazil (viskoznost-kapilarnost), sem pač mislil, da je med nami kdo, ki se malo bolj spozna na "kemijo" in ima kaj več izkušenj z lepili te vrste.
Rabim pač lepilo, ki je kapilarno, se pravi da prodre v material, v mojem primeru les, ne me spraševat zakaj les , ne rabim pa trenutnega lepila, ki deluje samo ploskovno (upam, da sem se sedaj pravilno izrazil). Bom še preizkusil, oz. povprašal pri PASCO-tu, čeprav sem ga že imel (za druge stvari) in mi ga je zmanjkalo.... _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, ne vprašam zakaj les, itak sekundna niso dobesedno sekundna, se pa povečini lepo vpijejo v les in ne delajo zgolj ploskovno kot praviš (kot kak neostik).
Kakšne so pa količine?
Prej sem omenil tole (20g je 13eur), povprašaj še za tvoj 420, morda je dobavljiv ali celo na zalogi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.98 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65 je napisal/a: |
... lepilo, ki je kapilarno, se pravi da prodre v material, v mojem primeru les... |
Za les je IMHO best "Mekol" oz. podobno gosto "mleko", se pa ne suši/strdi takoj. Če sta to dva kosa lesa, ni boljšega ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spajky je napisal/a: |
Bizgec65 je napisal/a: |
... lepilo, ki je kapilarno, se pravi da prodre v material, v mojem primeru les... |
Za les je IMHO best "Mekol" oz. podobno gosto "mleko", se pa ne suši/strdi takoj. Če sta to dva kosa lesa, ni boljšega ... |
OK,OK, forget it! _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni