|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mulc Neznanec

Pridružen-a: Ned 22 Jul 2012 19:54 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
stane je napisal/a: |
Do 10.2. se lahko pridružiš skupinskemu naročilu, ki ga bo izvedel jerjur. |
A bi lahko dobil še kakšno informacijo glede nakupa: Katerega se kupuje, in kolikšna bi bila cena.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2014 23:25 Prispevkov: 167 Aktiv.: 1.29 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa je razlika med TEMLE , ki ga je objavil silvo in tistim, ki je ponujen na sosednjem forumu?
Tudi ta od silvota je 65mm in 0.8kw, le da je 100€ cenejši?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Cena.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
No, saj si sam ugotovil razliko. Pa mislim, da je Silvotov prispel v nekaj dnevih.
Me je Stane prehitel
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cena je bila sicer nekoliko višja, mislim da za ca 20€, ker je zadeva prišla s kitajske. Bili so naročeni trije kompleti. Če se prav spomnim, pa je bila obračunana samo ena poštnina.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo cena? Seriously?
Pa to je nategovanje ljudi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ne vidiš, da te tudi država nateguje od kar si postal polnoleten.
Ja tudi meni ne gredo te cene skupaj. 200pik marže zagotovljene pa še davek ti morajo na to obražunat.
Aja pa tu ne mislim na jerjur-ja ampak na splošno stanje.
Nazadnje urejal/a kobranka Sre Feb 03, 2016 5:31 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ignis Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38 Prispevkov: 485 Aktiv.: 2.78 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
l3banj12 je napisal/a: |
Pa to je nategovanje ljudi  |
ne ni (čeprav sem jaz tudi tako takrat mislil), človek dela uslugo.
lp
_________________ Znanje se množi, če ga delimo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
ignis je napisal/a: |
ne ni (čeprav sem jaz tudi tako takrat mislil), človek dela uslugo.
lp |
Kako pa?
S čim bi bil recimo jaz na boljšem, če naročim pri skupinskem naročilu s5tech in dam skoraj 100€ več za isti izdelek, če ga lahko sam naročim za 100€ manj?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je s kitajske je potrebno računati poštnino, carino in ddv?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
l3banj12 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, se vsega tega zavedam.
Pa zakaj bi ga naročil s kitajske, če ga lahko iz nemčije?
Smrdi, smrdi, kako smrdi ta skupinski nakup.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, se vsega tega zavedam.
Pa zakaj bi ga naročil s kitajske, če ga lahko iz nemčije?
Smrdi, smrdi, kako smrdi ta skupinski nakup. |
Žal računa ne najdem. Takrat je naročil MiranR, ki se tudi oglaša na forumu zame in za Robertos-a - prav tako s foruma. Ne vem točno- takrat je bila neka finta prodajalca - kao robe trenutno ni v Nemčiji, kao lahko jo dostavi s kitajske še nekoliko ceneje, tako da so skupni stroški po kom bili okrog 20€ več kot bi to dobil z Nemčije. Pa smo se vseeno odločili za nakup z Kitajske.
Še montiran (potenciometer na ohišje sem zmontiral sam)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerjur Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.49 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo cena? Seriously?
so me opozorili, na tole temo na s5tech.net in moram malo pokomentirat.
Najprej komentar na zgornji citat. Če bi želel koga na******t ponudbe sigurno ne bi javno objavljal na forumu, kjer večino članov 80% stvari kupi na ebayu, kjer cena tudi odraža kvaliteto.
1. Moje vodilo je bilo da poskusim dobiti kvalitetnejšo opremo za isto ceno kot so ponujeni na ebayu. In naročit opremo od dobavitelja, ki ga poznam in mi bo nudil tudi kasnejšo podporo.
Tako smo pripeljali več kot 80 spindlov skupaj z našimi pošiljkami tako da smo zreducirali transportne stroške na minimum.
Spindel motorje je dobavil dobvitelj od katerega sicer dobavljam za nekaj 1000USD/letno brezkrtačnih motorjev in do sedaj nismo imeli reklamacij neateri delujejo na 3 izmene.
Frekvenčne pretvornike nam je dovavil dobavitel, ki ima med ostalim v svoji ponudbi ene največjih frekvenčnih pretvornikov napetosti do 10kV in moči na 10MW www.invt.com (nekateri od vas veste kaj to pomeni, za ostale pa ni pomembno ) Tudi z njimi sodelujem že več let in zmontiramo veliko pretvornikov po različnih firmah v Sloveniji. Dejansko je od nekaj 100kosov vgrajenih pretvornikov v 5ih letih prišel kot reklamacija nazaj samo 2 in od tega eden po krivdi uporabnika.
2. Moje vodilo je blo ponuditi 30let izkušenj v industriji na motornih pogonih vsem forumašem, ki se družno lotevamo skupnih projektov. Vsak od forumašev nekaj ve, noben pa ne ve vsega zato sem jaz na tak način dodal svoj delež. Pred tem so imeli nekateri že velike probleme. in ti problemi so bili še dodatna motivacija.
Mislim da je večino 80spindlov, ki so bili ob takratni akciji pripeljani, uspešno instaliranih in opravljajo svoje delo. Če ima kdo težave pa naj kar pove zato smo tu da nudimo podporo. (pa tudi če je kdo kupil preko ebaja in ima problem bomo ponagali)
Kdor pa misli, da so društveni projekti nategovanje ima možnost da sam organizira društveni projekt brez nat. če mu uspe zagotoviti nižje cene in enako kvaliteto, znanje in podporo kot so bili in so uspešni društveni projekti do sedaj, jim bomo z veseljem pristopili.
Prilagam še certifikate za nejeverne.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Self declaration for GD10.pdf |
Velikost datoteke: |
41.42 KB |
Downloadano: |
26 krat |
|
 Download |
CE for GD10.pdf |
513.79 KB |
20 krat |
|
 Download |
GDZ65-800.pdf |
819.28 KB |
16 krat |
_________________ Avtomatika je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
jerjur je napisal/a: |
Kdor pa misli, da so društveni projekti nategovanje ... |
Hm ... v nekaterih primerih sem pa v povezavi z njimi res razmišljal o omenjeni besedi ... dodatno pa še o eni besedni zvezi: ... zaupanje in pošteni nameni ...
Tako smo pripeljali več kot 80 spindlov skupaj ... |
Kmečka matematika: 80x100€ (... tako od daleč razlika v cenah med eno in drugo varianto ...)
... in do sedaj nismo imeli reklamacij neateri delujejo na 3 izmene. |
Verjamem ... ampak pokaži mi en "društveni" projekt, ki je namenjen takšnemu režimu dela.
Napisal si kup pamfletov, ki jim nasedejo celo tozadevno bolj izkušeni nabavniki po firmah, kot pa sodelujoči v organiziranih skupinskih nakupih. Tem so omenjeni nakupi v pretežni meri hobi projekti za domačo rabo. Res pa je, da se ovcam predolgo volno striže.
... ima možnost da sam organizira društveni projekt ... |
Glede na to, da je društvo svoje forumske aktivnosti pred slabim letom preneslo drugam, bo tudi mesto za debato na to temo primernejše na forumih društva.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerjur Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.49 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: Čet Feb 04, 2016 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki,
Ne vem če se ima smisel spuščati v debato s tabo. Na tvojem mediju, ki ga s pridom izkoriščaš za vsiljevanje svojega mnenja in rušenje društvenih aktivnosti.
Mi smo pač ponudili ljudem možnost priti do CNCja po najbolj udobni poti, ki jo poznamo in trenutnim razmeram najugodnejši ceni, ki se jo po uradni poti (račun) v Slovenji da doseči.
Hvala bogu smo vstopili v svet globalizacije kjer lahko vsak dobi neomejeno informacij in izbira med izdelki po različnih cenah z različno kvaliteto.
Jaz sem to naredil predvsem zase. Videl sem ponudbo iz ebaya takrat in jo vidim sedaj in nimam s tem problemov. Zame ta ponudba ni bila dovolj dobra zato sem izkoristil poznanstva po svetu in našel zame biljšo ponudbo.
To ponudbo sem predstavil ostalim (brez vsiljevanja mnenja) nevedoč ali jo bodo sprejeli ali ne.
Zakaj so jo sprejeli niti ne vem zaradi cene po tvojem usiljenem mnenju zagotovo ne.
Moče:
Zaradi udobja
Zaradi nepoznavanja motorne tehnike
Zaradi izkušenj nekaterih z nabavo preko ebaja
Zaradi računa
Zaradi možnosti uveljavljanja garancije
Zaradi možnosti tožbe na sodišču v kolikor bi šlo za prevaro
Zato ker mogoče meni zaupajo ker sem z znanjem in izkušnjami marsikom v preteklosti na tvojem forumu pomagal
Verjetno je 80 razlogov zakaj. Očitno po tvojem ni bil razlog cena ali pač, Ker tista cena, ki jo ti na tvojem mediju oglašuješ ni končna cena in je zavajajoča.
_________________ Avtomatika je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni