|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2006 8:35 pm Naslov sporočila: Com in LPT preiključek na novem prenosniku. |
|
|
Hja ne vem če sem ravno prav odprl to temo v tej diskusiji. Nekako se nisem mogel odločiti kam sploh spada.
Pred tednom dni sem dobil nov prenosnik, ki pa kot večino novejših nima ne Com in ne Lpt porta.
Ker uporabljam tako serijski kot paralelni adapter za programiranje AVR-jev sedaj nastopi težava. Jasno lahko bi kupil en USB <-> adapter pa bi rešil vprašanje enega Com porta. Kljub temu pa bi rabil še en Com port kar na koncu pomeni polno žic..
Pa tudi za kakšen Avr ki se zaštrika je dobrodošel paralelni programator.
Ste mogoče kje zasledili da bi se dalo dobiti kakšen USB <-> 2xcom, 1x Lpt adapter?
Ravno takšnega namreč iščem..
Kakšna ideja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jun 15, 2006 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče te reši FTDI-jev čip FT245 . _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Pet Jun 16, 2006 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz še nisem našel pretvornika USB-LPT, ki bi deloval povprečnemu elektroniku primerno. Enkrat sem šel kar v t.t. z notebookom in preizkusil vse pretvornike ki so jih imeli, pa nobeden ni delal z recimo ponyprogom. Pretvornik inštalira samo USB printing support, o kakšnem virtualnem LPT portu pa ni ne duha ne sluha. Zadnje čase intenzivno delam s FT245, vendar ne vem, kako bi ga lahko uporabil v te namene. Driverji, ki jih daje na voljo FTDI so bodisi VCP (navidezni Com port), ali pa D2xx, kjer je za dostop do paralelnega porta potrebno uporabiti posebno knjižinco. Vkolikor program te knjižnice ne podpira, preostane le še ročno pisanje driverjev, česar pa dvomim, da se bi kdo lotil. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 16, 2006 12:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakor kaže se adapterja iz USB <-> LPT ne da dobiti vsaj takega ne, ki bi podpiral poyprog in podobne zadeve..
Ker je prenosnik HP bi Docking station prišel v poštev, vendar je malce prevelik..
Bom še malo pobrkskal če kje dobim kakšno bolj primerno zadevo, ki bo manjša in seveda tudi cenejša.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Pet Jun 16, 2006 7:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam na svojem prenosniku Docking Station, prav to z linka pa ti lahko povem, da zadeva sploh ni tako megalomanska. V celoti se skrije za prenosnik ima vse priključke kot prenosnik + vse ostale ki jih proizvajalec ni tlačil na prenosnik PS2 za miš in tipkovnico LPT COM Napajanje VGA mrežna modem S-video ...
sem pa našel eno precej ugodno rešitev LINK _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Pet Jun 16, 2006 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Močno dvomim, da se zgoraj omenjeni docking station pojavi kot virtualni LPT port. Pomojem je tako kot večina USB<->LPT pretvornikov samo USB printing device. Če bo kdo kupoval, naj bo pozoren na to.
lp _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Pet Jun 16, 2006 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej Peter imaš tale HP-jev tamali docking station in razni programi za programiranje kontrolerjev delajo popolnoma normalno?
Pa imaš tamalega ali tistega z prostorom za dodaten disk itn...??
Lahko slikaš kako zgleda zadeva na notebooku? zaradi velikosti seveda..
Tale druga zadevca je tud zanimiva.. bom skočil pogledat..
Ima že kdo izkušnje z tem? LINK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Jun 17, 2006 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je v bistvu največja težava s temi pretvorniki USB<->COM.
Pri povezavi mikrokontroler-PC (RS232), mi dela na desktopih v redu, na prenosnikih z USB adapterjem pa ne. V device managerju pa zazna kot COM port.
Kaj je mogoče, da delujejo tej pretvorniki pravilno samo pri sinhroni komunikaciji, ali naj bi delovali tudi pri asinhroni?
Kako pa je s FTDI-jem? Mislil sem uporabljati tistega, ki naredi navidezen COM port. Kaj ta deluje pravilno tudi pri asinhroni RS232 komunikaciji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Jun 17, 2006 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma z USB-RS232 ne bi smelo biti težav. Problem je edino le software, ki dostopa direktno do registrov com porta, ki jih v tem primeru pač ni. Lahko kaj več poveš o tvojih težavah? Jaz na prek USB-RS232 furam tako AVRje kot LPCje brez težav. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Jun 17, 2006 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker sam nimam prenosnika, nisem kaj veliko testiral z njim. Enkrat pa sem hotel predstaviti en moj izdelek, pri katerem sem s PIC-em s pomočjo UART-a pošiljal potatke na PC in bral v LabView. Na domačih računalnikih mi je delalo zanesljivo, na prenosniku pa so bili odčitki napačni. Mogoče pa sem imel nastavljeno prehitro pošiljanje za prenosnik s pretvornikom. Ko bom imel možnost, bom testiral še kaj v tej smeri.
Torej je pri teh pretvornikih večji problem pri programiranju, ker ne morejo zagotoviti ustreznega toka, ali tudi programatorji z lastnim napajanjem ne delujejo pravilno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Jun 17, 2006 1:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam vmesnik, ki iz COM porta napaja MAXa, pa še par ledic brez težav. Programatorji (ISP) pa se mi napajajo iz vezja. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Ned Jun 18, 2006 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
teslo je napisal/a: |
Ima že kdo izkušnje z tem? LINK |
Na ComShopu pravijo, da se zadeva z linka lahko kupi stestira in če nisi zadovoljen z delovanjem vrneš... oni pa vrnejo denarce...??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni