www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Delnice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2016 12:56 pm    Naslov sporočila:  Delnice Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ali kdo od vas trguje z delnicami?
Namreč rad bi zvedel, kaj se zgodi z mojimi delnicami, če zaprem oz zamrznem moj trgovalni račun? Z delnicami že nekaj let (in še nekaj let v prihodnosti) ne trgujem, premorem jih pa še. Stroški za vodenje mojega trgovalnega računa so namreč skoraj večji kot je vrednost mojih delnic. Kje bi o tem kaj prebral?

Sicer sem se obenem pozanimal tudi pri firmi, ki "vodi" moj račun, ampak od tam pričakujem pristranski odgovor- od tega pač živijo....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2016 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokler imaš delnice na računu ga ne moreš zapret, ko bo prazen pa lahko. So me pred novim letom sami obvestili da je prazen in se bo samodejno zaprl. Kam češ jih pa dat, KDD je tudi zaprl vrata.

Božo
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2016 4:16 pm    Naslov sporočila:  Re: Delnice Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Pozdravljeni,

ali kdo od vas trguje z delnicami?
Namreč rad bi zvedel, kaj se zgodi z mojimi delnicami, če zaprem oz zamrznem moj trgovalni račun? Z delnicami že nekaj let (in še nekaj let v prihodnosti) ne trgujem, premorem jih pa še. Stroški za vodenje mojega trgovalnega računa so namreč skoraj večji kot je vrednost mojih delnic. Kje bi o tem kaj prebral?

Sicer sem se obenem pozanimal tudi pri firmi, ki "vodi" moj račun, ampak od tam pričakujem pristranski odgovor- od tega pač živijo....

Ja mislim, da si prišel, do mesta kot jaz, ko sem dejansko zaradi nodomestil na trgovalnem računu izgubljav velike denarje(pač osel). Enega dne mi je prekipelo. Preklical se ta trgovalni račun pri xx (se ne spomnim več firme) in sem jim rekel, da zapiram račun. Kar je viška od prodaje delnic naj mi nakažejo na TRR potem pa dokončno ukinejo račun. Tako je bila tudi ta zgodba zaključena. Vglavnem nikoli več se ne grem trgovanja na tak način, da me bo posrednik lupil, raje denar hranim v nogavici pa magari, če so v obliki dragih kamnov.

Ni vrag, da nebi kaj ratalo. Ti imaš še možnost kaj dobiti ven, jaz pa sem prišel skozi leta na nulo. To naredi kar sem jaz naredil in nimajo kaj ugovarjati.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frodo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Maj 2015 14:01
Aktiv.: 0.32
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2016 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaterim nekaj ni jasno...

Delničar je "neke vrste" solastnik podjetja. Je podobno kot solastnik nepremičnine. Delnica je vezana na lastnika in ne na posrednika. Skladi so druga igra.

Račun lahko zapreš, saj je lastništvo delnice še vedno tvoje. Ob zaprtju mora posrednik tebi in FURS-u poslat poročilo, katere vrednosti moraš vnest kot popravek davčni napovedi (saj te preverijo, brez skrbi).
Če zaključiš z velikim plusom se preko valutnega trgovanja z vzvodom hitro premakne v negativno stanje in ne rabiš plačat dobička iz vrednostnih papirjev.

Kakšno pogodbo podpišeš pri posredniku pred odprtjem portfelja pa je zgodba zase, ki si jo nobeden (očitno) ne prebere.

Še vedno se ne ve, kateri je ta posrednik, pri katerem bi rad zaprl račun.

LP

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2016 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emm eno je podpisat pogodbo, drugo je pa zviševanje provizije do enormnih zneskov tako kot se sprdne posredniški hiši. Že par let pred ukinitvijo KDDja sem jih dal drugam samo zaradi naivnosti. Če bi upal imet tak papir doma bi bilo dosti boljše tako je pa od tega ratala samo megla. Sem bil solasnik ja pa se je prav videlo kako hitro gre firma na kant.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2016 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi uraden odgovor je tak, kot ga je že Bozo podal.

Torej se ne pojdi delničarja, ker boš v vsakem primeru opeharjen, (NE)zaslužek se pa pretaka v žepe tistega, ki je imel še najmanj opravka in tudi vložka s tem.... Rolling Eyes

Ne vem, kako bi ne moral imeti to v papirni obliki, ki jo lahko shraniš doma... in potem ali pokuriš ali pa čez xx let vnovčiš, ne glede na to, če ti vrednost pada / raste.

Saj ima tudi delniška firma najverjetneje svojo evidenco "lastnikov". In za njeno vodenje ne zaračunava nič, vsaj ne neposredno. Pozabil, kaj je o teh evidencah pisalo na zadnjih obvestilih katere od teh družb, katere delnice premorem.

Torej se pri nas še vedno najbolje splača biti trgovec, sploh če ga še zbirokratizirana država predpiše kot obveznega. Boo hoo! Boo hoo!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni