|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mini_inz Član

Pridružen-a: Ned 12 Maj 2013 17:01 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.16 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 1:12 pm Naslov sporočila: Slusalka domofona |
|
|
Spostovani,
obracam se na Vas v upanju da bo kdo znal pomagati.
Stvar je sledeca:
V kupljenem stanovanju bi rad zamenjal domofonsko slusalko, ker je stara in zelo grda. Problem pa nastane, ker ne vem kako so sistemi med seboj kompatiblilni.
Pri meni namrec pride v domofonsko slusalko 6 zilni kabel, od katerih je 5 zic priklopljenih... mogoce bi tudi 6 morala biti pa je odtrgana..kakorkoli ze, me zanima ali je mozno zamenjat slusalko z tisto katera uporablja 2 zice ali 4. Predvidevam da 4 zilna pride se mogoce v postev, 2 zilna pa niti ne.
Ker se ne spoznam na domorfonske sisteme, me zanima ce mi kdo lahko razlozi kaksne moznosti Imam, oziroma kaksni sistemi obstajajo pri domofonih.
Imam tudi par slik, ampak ne vem ce jih lahko nalozim, ker nimam pogojev na forumu ( nisem aktivni clan, ceprav ga kar redno prebiram ).
LP ter hvala
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dvožilna zagotovo ne pride v poštev, ostalo pa... mogoče...ni pa nujno, seveda.
Ali kaj piše, katere firme je domofon? Nekje mora pisati - ali na zunanji ali pa na notranji enoti (bpt, elvox...) Ali pa vsaj slike...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.17
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naceloma so 3, da imas skupno maso potem pa na mikrofon ter zvocnik, ce sta dinamicna, ali pa ce je mikrofon se ogljen.
V danasni poplavi kondenzatorskih mikrofonov je pa spet malo drugace, ker rabi svoje napajanje ter ojacevalnik.
Ce imas 5 zil, je pa verjetno blizu se tipka za odklepanje vrat.
Najbolje, da se obrnas na koga, ki se vsaj malo spogleduje z elektriko, pa ti bo hitro povedal.
Za slike imas pa na voljo sicer slab workaround na s.h.r.a.n.i.si.
@ admin:
dajte popravit lektorja. Ce *shrani* napisem brez pik, mi jo prevede v *hopsasa*
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
geier je napisal/a: |
@ admin:
dajte popravit lektorja. Ce *shrani* napisem brez pik, mi jo prevede v *hopsasa* |
Edino pravilno, kajti shranjevanje slik na neke zunanje strežnike je nezaželeno, saj jih po določenem času ni več in s tem tudi vsebina na forumu izgubi svoj smisel!
Zato se slike pripenjajo v temo, še bolje pa v Album, kjer ima lahko vsak uporabnik svojega.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.17
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
To mi je popolnoma jasno, saj sem najprej napisal, da je slaba resitev.
Potem bi predlagal, da se kot output zapise *nezazeljena vsebina*, po moznosti v hiperlinku na navodila oz. opis, ki si ga lepo zapisal.
*hopsasa* razumem kot sarkazem, ki ga je pa treba dojet in v mnogo postih vidimo, da premnogi ne poznajo vsega. Tukaj sicer predvsem mislim na *slovenscina je zame spanska vas*.
To mi je padlo na pamet v smislu: gonilo napredka je lenoba.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klasika je, da ima slušalka maso, govor gor, govor dol (napajanje dobi preko teh dveh žic), poziv in odpiranje vrat.
Ampak problem ni tukaj, ampak v tem, KAKO je zadeva narejena: kje ima končni ojačevalnik... nekateri ga imajo v zunanji enoti, drugi v notranji, spet eni imajo to v napajalniku...zato zadeve med seboj so ali pa niso kompatibilne. Najbolje je vedeti vsaj firmo in kakšno sliko, če že oznake ni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2016 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje je, da poklices nekoga, ki se ukvarja z domofoni, mu poveš/poslikaš situacijo, in bo on prinesel s sabo nekaj ustreznih slušalk, pa bo zamenjal stvar.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mini_inz Član

|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede elektrike ni problema, tisto opravim sam, ampak glede samih sistemov se ne spoznam. Na domofonu sem ze gledal za logotip, pa ni aj zaslediti. Bom probal par slik prilimat gor da vidite o cem se gre.
V sami slusalni ni nikjer nobene elektronike, razen seveda zvocnika slusalke, ter zvocnika za zvonec v samem ohuisju domofona, ter seveda tipka za odpiranje vrat, ter tipka ko je domofon polozen na ohisje, da sploh zazvoni-nekaj takega.
Ker Sem polno zaseden z renoviranjem, nisme uspel izmerit kako in kaj je z napetostmi itd..
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.5 MB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
 |
mini_inz Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mini_inz Član

|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam da je zelena na kablu ki pride iz stene +, za druge pa en vem trenutno, bom zmeril takoj ko uspem.
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni