|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 1:30 pm Naslov sporočila: Sporočilo iz Bolhe |
|
|
Na Bolhi imam oglas, da prodajam eno stvar. Danes sem dobil sporočilo od nekega "čudnega" uporabnika, ki se je danes registriral. Zanima me ali mu naj odgovorim ali je to kakšna "potegavščina"?
Pripeta je slika, kjer so njegovi podatki.
lp, prom
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.88 KB |
Pogledana: |
2666 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S57KSL Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 14:52 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.43 Kraj: Slov. Konjice
|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ignoriraj, če nočeš problemov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2758 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ignoriraj. Predvsem pa prijavi profil bolhi, da ga odstranijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK. Hvala za nasvet.
Sem pa nekaj dni nazaj prejel podobno od dveh podobnih uporabnikov.
Ne razumem kaj jih sili v takšna sporočila?
lp, prom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.15 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
new ave road zakaj so vsi goljufi ravno iz te ulice
Sem dobil ponudbe za en predmet, ki ga prodajam, ponujal je polno ceno + poštnino oziroma stroške pakiranja, brez barantanja, plačal bi celo prek paypal, ampak bi on sam uredil prevzem paketa.
Za plačilo na paypal sem se strinjal, za pošiljanje pa ne, zahteval sem naslov, da jaz uredim pošiljanje in sicer priporočeno. Ker je še vedno tiščal svojo o prevzemu, sem mu napisal, da lahko pride prevzet z gotovino (pay with cash only) in da njegove fore gladko spominjajo na prevare, zraven sem mu nanizal nekaj linkov na strani, kjer je to opisano. Potem se ni oglasil več.
Čeprav je paypal lahko varen način plačil, se v takih primerih zelo pogosto odločijo kupcu v prid, kako torej narediti kupčijo, prejeti denar na paypal in poskrbeti, da denarja ne izgubimo po pričakovanem "dispute"?
Stvar, ki se prodaja bi lahko poslikal, stestiral in vse to posnel s kamero. Predmet bi potem zapakiral korektno in ga poslal priporočeno, seveda bi vse korake dokumentiral s fotoaparatom in kamero, do oddaje na pošti, lahko bi celo odprt paket v prisotnosti kontrolorja na pošti zaprl šele na pošti...
Ali bi šlo to skozi, ali bo najbolje da vprašanje naslovim direktno na paypal in mi bodo mogoče celo odgovorili kako je v takih primerih.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
zakaj bi se sploh kokrkoli ukvarjal s tem? Sami problemi in težave. Ignoriraš in to je to, naslednji prosim
_________________ Robots will steal your job. But that's OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2016 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj, oh le zakaj?
Preprosto zato, ker če predmet, ki ne gre v promet, morebiti prodaš za nenormalno visoko ceno.
Seveda je v takem primeru jasno, da je nekaj hudo narobe ampak... če je kupec lump in bi ga mogoče na pošten način uspel pretentati, bi bil namen in cilj upravičen
Na pošten način pravim, ker če on predlaga ceno in se z njo tudi strinja... sam si je kriv.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2758 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2016 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Ah, daj nehaj s takimi forami. Kot otrok...
Prav iščeš težave. Vsak pameten se izogiba problemom s tem, da ignorira taka sporočila.
Poleg tega, več pozornosti namenjaš tem prevarantom, večkrat bodo poskusili.
In še, nimam časa niti volje se zaj... s tem "poštenim nategovanjem prevaranta".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shar Član

Pridružen-a: Sre 10 Feb 2016 11:15 Prispevkov: 151 Aktiv.: 1.32
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2016 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
v.j. je napisal/a: |
Zakaj, oh le zakaj?
Preprosto zato, ker če predmet, ki ne gre v promet, morebiti prodaš za nenormalno visoko ceno.
Seveda je v takem primeru jasno, da je nekaj hudo narobe ampak... če je kupec lump in bi ga mogoče na pošten način uspel pretentati, bi bil namen in cilj upravičen
Na pošten način pravim, ker če on predlaga ceno in se z njo tudi strinja... sam si je kriv. |
Zakaj, oh le zakaj? Verjetno zato, ker gliha vkup štriha, kot pravi nek pregovor in kot je to tudi moč nekako med vrsticami spoznati v sestavku, ki sem ga citiral.
Na pošten način ogoljufati, hehe, ta je pa dobra
Očitno se dandanes gre še samo za to, kdo bo koga nategnil. Nekateri se verjetno že rodijo s tem v krvi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2016 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za mnenje.
Kakorkoli, meni je to v zabavo in mi je čisto vseeno če sem zato "kot otrok" ali pa preprosto "nisem pameten" sem pač prfukjen ane.
Ampak je fajn
In... nikogar nisem mislil ogoljufati, niti nategniti, pač pa prevaranta speljati v njegovo lastno past, oziroma še to ne.
In če nimate časa in volje, se ne obremenjujte s tem, predvsem pa, izogibajte se tem zadevam.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Feb 22, 2016 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem dobil že kar nekaj takih ponudb. Ne odgovarjam nanje.
v.j. - Lepo se je igrati z ognjem, dokler te ne speče. Potem pa jok in k mamici....
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni