|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Elektro99 Član

Pridružen-a: Ned 24 Avg 2014 20:20 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.16 Kraj: Okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pet Okt 09, 2015 9:20 pm Naslov sporočila: Montiranje hladilnikov na AM3 matičnih ploščah |
|
|
Pozdravljeni,
imam sledeč problem - za AMD procesor sem kupil večji hladilnik (Arctic Cooling Freezer 13), žal pa se nisem dovolj pozanimal, kako se ga monitra na AM3 matičnih ploščah (AMD), zato je zdaj montiran tako, da ventilator piha navzgor proti napajalniku. Moti, da ne morem montirati vseh 4 ramov, ker tako obrnjen hladilnik blokira dve RAM reži (GIGABYTE), pa tudi vroč zrak grafične gre skozi hladilnik in nato v napajalnik, kar pa ni najbolj učinkovito odvajanje vročega zraka (za boljšo predstavitev prilagam dve fotografiji).
Da bi ustrezno montiral hladilnik, ki bi zrak odvajal čez zadnjo stran ohišja, bi rabil adapter, nekaj takega:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835233060
Opazil sem tudi, da ima Scythe Mugen 4 tak sistem, a zaenkrat še ne nameravam kupiti novega hladilnika samo zaradi montirnega sistema.
Ima kdo rešitev za ta problem (odveč montirni sistem, nakup adapterja ...)? Prepričan sem, da nisem edini s tem problemom.
Za vse odgovore se vam zahvaljujem!
Opis: |
Zdajšnja konifguracija (vir tomshw.it) |
|
Velikost datoteke: |
127.29 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
Opis: |
Željena konfiguracija (vir alienbabeltech.com) |
|
Velikost datoteke: |
94.04 KB |
Pogledana: |
14 krat |

|
_________________ Lep pozdrav
Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 1:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Oh ja, kupiš pregrešno drag super duper hladilnik in na koncu ugotoviš, da je še slabši od cenenega originalnega
Rešitev je v individualni predelavi, lahko predelaš pritrditveni mehanizem in med hladilnik in procesor podložiš blok aluminija, lahko tudi bakra, da bo sploh super-duper prenos toplote in potem bo hladilnik dovolj odmaknjen od matične, da boš montiral 4 ploščke RAM-a ampak zakaj za vraga vztrajaš na AMD no, tudi pri Intel-u ni nič drugače, če greš stran od originalnega hladilnega sistema in uporabiš nekakšne super-duper nadomestke, glomazne, velike, težke in na koncu ugotoviš, da niso nič boljši in crknejo prej... iz prve roke ti lahko zagotovim, da intelovi hladilniki zdržijo dlje, še nikoli nisem popravljal nobenega, ker ni crknil, predelane, dodelane, menjane, ... pa že večkrat, tudi matične je zvilo in še marsikaj, v glavnem, škoda denarja za nekaj kar je slabše
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 8:27 am Naslov sporočila: |
|
|
IMO :danes daš v računalnik za hladilnik nekaj takega (aja pa montira se na zunanjo stran )
https://www.nzxt.com/category/products/8-cpu-coolers
ne pa kolosa ki trga plato , jemlje prostor GPU, nabira prah ropota in komaj spušča kaj zraka skozi ( z širino moraš povečevati moč ventilatorjev)
za tisti nosilček pa kontaktiraj https://shop.ekwb.com/
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elektro99 Član

Pridružen-a: Ned 24 Avg 2014 20:20 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.16 Kraj: Okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
@v.j.
Računalnik je bil sestavljen leta 2010 in takrat jaz nisem odločal o delih, zato ima med drugim tudi AMD procesor, takrat se ga je ugodno dobilo. Hladilnik tudi ni tako velik, ima 92 mm ventilator, ker ne mislim hudo overclockati (če sploh). Bom verjetno moral razmisliti o DIY predelavi, če ne bo druge rešitve.
@lucca brassi
Kot sem že povedal, procesor ni tako nov in ne mislim kupovati kakšne hude opreme za to starost. Hvala za informacijo o EKWB, sem jih kontaktiral.
Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elektro99 Član

|
Objavljeno: Tor Okt 13, 2015 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem dobil odgovor iz EKWB, in nimajo ničesar podobnega temu adapterju. Našel sem še en adapter, a tudi tega ne zasledim nikjer na prodaj. Je očitno edina rešitev DIY predelava?
Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Okt 13, 2015 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elektro99 je napisal/a: |
Je očitno edina rešitev DIY predelava? |
Narišeš adapter in 3D print ABS+matice?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32a Član

Pridružen-a: Tor 20 Okt 2015 9:34 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2015 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj mislim, da je tudi težava z samim ohišjem, saj je razmak od napajanika premajden.
Glede pritrjevanja tega hladilnika na procesor pa mislim, da ni pravilna slika priključkov.
Imam nekaj podobnega in je montaža nalo bolj zahtevna, saj moraš pritditi na drugi strani nosilce skozi katere pritrdiš nosilce in šele nato vnetilator oziroma hladilnike.
Če si kupil v tgovini greš povprašat tgovca, saj ni komplet.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32a Član

Pridružen-a: Tor 20 Okt 2015 9:34 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2015 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj mislim, da je tudi težava z samim ohišjem, saj je razmak od napajanika premajden.
Glede pritrjevanja tega hladilnika na procesor pa mislim, da ni pravilna slika priključkov.
Imam nekaj podobnega in je montaža nalo bolj zahtevna, saj moraš pritditi na drugi strani nosilce skozi katere pritrdiš nosilce in šele nato vnetilator oziroma hladilnike.
Če si kupil v tgovini greš povprašat tgovca, saj ni komplet.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elektro99 Član

|
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na koncu sem težavo rešil z nakupom novega RAMa. Ugotovil sem, da hladilnik dopušča namestitev RAMov kot je npr. Crucial Ballistix Sport, torej brez velikih hladilnikov, z odvajanjem zraka pa tudi ni večjih problemov, saj procesor ni velikokrat obremenjen in so temperature normalne.
Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni