www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MCP7940

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 2:48 pm    Naslov sporočila:  MCP7940 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Ukvarjam se s tem urnim modulom, pa mi nekaj ne gre.

Enega sem sicer že uničil z napačnim priklopom, z drugim pa imam druge vrste težave.

Z njim sem sicer vzpostavil komunikacijo, ampak pri branju vrednosti je ura vseskozi na začetnem stanju. Torej ure/minute/sekunde na 0, datumi pa na 1.

Če preberem pa krmilni register pa mi stanje bitov pravi, da "oscilator ne teče ali je onemogočen"

Ali je kaka praktična finta da ga prvič zaženeš (npr vpis časa, neke nastavitve...) ali pa mi res oscilator ne teče? (kvarc + dva kondenzatorja).
Namreč, predstavljam si da ga vklopiš napetost in mora ura delati...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
micabauc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12
Aktiv.: 0.75
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 03, 2016 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/20005010F.pdf

stran 16 register 5-1
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2016 7:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brick wall d'oh! Sem 100× vse pregledal tole sem pa zgrešil d'oh! Bolj sem kaj takega iskal pri kontrolnem registru Whistle

THX, poskusim še tole
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 04, 2016 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dancing

Sedaj moram pa potuhtat / izbrskat en easy princip konverzije BCDja v uro
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni