|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:27 pm Naslov sporočila: Mehatronika - kaj je to? |
|
|
Pozdravljeni!
Verjetno sem malo pretiraval z naslovom sporočila.
LoLek je napisal/a: |
LoLek je napisal/a: |
Jaz sem še tudi študent... 4. letnik mehatronike v MB. |
Ko ste ravno na dan potegnili to temo... se moram pohvaliti, da sem zdaj že en mesec univ. dipl. inž. el.  |
Najprej ti čestitam za uspešno zaključen študij!
Imam pa eno vprašanje oz. prošnjo... Bi lahko (tudi kdo drug če ve) malo podrobneje opisal študijsko smer mehatroniko in mogoče (če veš) še kakšne večje razlike med ostalimi smermi avtomatike? Sicer sem sam šele v prvem letniku (LJ) ampak imam tak občutek da se bo problem odločit - v vsakem primeru se bom odločil za avtomatiko. Če kdo ne ve, avtomatika se kasneje deli na: procesno avtomatiko, inteligentne sisteme, robotiko in kibernetiko v medicini. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Čet Jun 22, 2006 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
V LJ verjetno ne obstaja študijska smer mehatronika. Je pa v MB. Kot ime pove, je študij kombinacija elektrotehnike (avtomatike) in strojništva. Prvi dve leto sta splošni, v tretjem pa se odločiš za mehatroniko. Če si prvi dve leti bil elektrotehnik imaš potem nekaj strojniških predmetov (ampak ne preveč). Mehatroniko lahko študirajo tudi strojniki, vendar so po zaključku univ. dipl. ing. strojništva - smer mehatronika.
Več o mariborski mehatroniki:
http://www.ro.feri.uni-mb.si/izobrazevanje/Welcome.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni