|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
IztokS Neznanec

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2016 17:21 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Sob Apr 02, 2016 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Že pred mano so ti napisali, da fotocelica ni dobra rešitev. Sedaj pa res ne vem, ali si polpismen?
Vprašaš za mnenje in ga nato ne upoštevaš....
Vse rešitve, ki bodo delovale, so dražje. Zato pa delujejo. In katere delujejo, so ti že zgoraj n-krat napisali.
Ne, fotocelice niso dobra rešitev.
Zares ne, fotocelice ne bodo dobra rešitev.
Za ta namen, ki ga ti potrebuješ, fotocelice ne bodo dobra rešitev. |
Ne vem kaj je to, da ljudje ne znate biti bolj spoštljivi. Če bi ti prebral in razumel vse, kar sem napisal, bi videl, da sem že pri drugi rešitvi. Iščem pomoč in nekoga, ki bi to znal narediti. Seveda proti plačilu.
Kar pa se tebe tiče pa se lahko dobiva v živo in ti bom pokazal, kdo je polpismen.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Apr 02, 2016 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
Lahko tudi doppler radarski senzor. |
Energetik-m je napisal/a: |
A ta loči, kdaj se vozilo približuje in kdaj oddaljuje? |
Lahko tole malo bolj pojasniš? |
Ko se bliža, se frekvenca viša in obratno.
Nekaj čitanja.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne me sedaj učit, kaj je dopplerjev pojav. To ve vsak, ki je naredil osnovno šolo.
Toda kako boš ločil pri 10 GHz nosilcu, ki ima kakšen mW moči od tarče odbiti signal s frekvenco za 100Hz višjo ali nižjo, ki se v sprejemni anteni meri v nW?
Mešanje dveh signalov različnih frekvenc ti da med drugim signal z razliko obeh fekvenc, ampak tu se informacija o tem, kateri signal ima višjo in kateri nižjo frekvenco izgubi.
Tisti modul z linka, ki ga je dal Simons, da na izhodu razliko obeh frekvenc, ki je sorazmerna hitrosti, amplituda pa moči signala.
Ko tole pišem, sem dobil idejo, da bi z zgoraj omenjenim modulom ugotavljal, ali amplituda narašča ali upada in s tem ugotovil, ali se vozilo približuje ali oddaljuje.
Signal je sicer v območju mikrovoltov.
_________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne me sedaj učit, kaj je dopplerjev pojav. To ve vsak, ki je naredil osnovno šolo.
... |
Samo sem odgovoril na vprašanje. Če sem te s tem užalil, se lepo opravičujem. Vprašanje je bilo postavljeno ko še ni bilo govora o 10 GHz ...
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
IztokS je napisal/a: |
Kar pa se tebe tiče pa se lahko dobiva v živo in ti bom pokazal, kdo je polpismen. |
A ti to predlagaš fizično dokazovanje pismenosti?
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IztokS Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar pa se tebe tiče pa se lahko dobiva v živo in ti bom pokazal, kdo je polpismen. |
A ti to predlagaš fizično dokazovanje pismenosti? |
Ne, na list papirja ti bom nekaj napisal, da boš videl, da znam pisat. Vesel bi bil, da se po forumih neha žaljenje ljudi, ker s tem se samo kaže na svojo majhnost in kratek doseg inteligence.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nisem bil nespoštljiv (sem pač dobil občutek, da ne razumeš, kaj ti ljudje pišejo). Kvečjemu si nespoštljiv ti sam, ker vztrajno zavračaš mnenja, za katera prosiš, in s tem tratiš čas tistih, ki se potrudijo in ti odgovorijo.
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Branez, oprosti, nisem mislil nič hudega.
_________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj o nepismenosti. Glede na rezultate raziskav, bi dal Adi-ju kar prav.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Alfabetska in funkcionalna (ne)pismenost.pdf |
Velikost datoteke: |
186.84 KB |
Downloadano: |
10 krat |
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne, na list papirja ti bom nekaj napisal, da boš videl, da znam pisat. |
To seveda niti slučajno ni dokaz pismenosti. S tem boš dokazal samo to, da nisi alfabetsko nepismen ne pa tudi tega, ali si funkcionalno pismen.
Vesel bi bil, da se po forumih neha žaljenje ljudi, ker s tem se samo kaže na svojo majhnost in kratek doseg inteligence. |
Hmm, tu pa si pihnil povsem mimo. Adi tudi slučajno ni majhen, pa tudi njegov doseg ni kratek!
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur.
Nazadnje urejal/a Slowfly Ned Apr 03, 2016 10:52 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IztokS Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem, ki ste mi pomagali pri iskanju odgovorov na moje "težave". Lepo nedeljo vam želim.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole sem dobil na zs pred kakšno minuto.
Zdravo.
Glej, ne vem kaj si mislil s tistim dosegom od tega tipa Adija. Če si homoseksualec, je to tvoja stvar in ne rabiš mene [cenzurirano] s tem.
Lahko pa take bedarije vsekakor rešiva iz oči v oči in ne s provociranjem preko tipkovnice. |
Torej Iztok bi vseeno rad nekaj fizično dokazal. Resnično odsvetujem.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IztokS Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Tole sem dobil na zs pred kakšno minuto.
Zdravo.
Glej, ne vem kaj si mislil s tistim dosegom od tega tipa Adija. Če si homoseksualec, je to tvoja stvar in ne rabiš mene [cenzurirano] s tem.
Lahko pa take bedarije vsekakor rešiva iz oči v oči in ne s provociranjem preko tipkovnice. |
Torej Iztok bi vseeno rad nekaj fizično dokazal. Resnično odsvetujem. |
Tebi ja, ker provociraš. Kar se mene tiče, se lahko srečava. V glavnem javi, drugače pa me pusti pri miru.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SolarPlazma Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2012 10:47 Prispevkov: 175 Aktiv.: 1.08 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Madona, imate cajta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2016 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
SolarPlazma je napisal/a: |
Madona, imate cajta. |
Očitno ga tudi tebi ne primanjkuje .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni