www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Položnica za elektriko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 7:56 pm    Naslov sporočila:  Položnica za elektriko Odgovori s citatom

Ima kdo kakšno izvirno idejo, kako naj se jih lotim glede tegale? Bančne provizije jim za tole nisem pripravljen plačat. Račun so mi poslali, torej ga bo treba nekako poravnat, sicer bo prišel opomin ... Confused .

Poloznica_elektro.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  86.96 KB
 Pogledana:  29 krat

Poloznica_elektro.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SolarPlazma
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2012 10:47
Aktiv.: 1.08
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam zamenjavo: ti meni daš svojo položnico, da jo bom plačal, jaz pa tebi mojo?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, tole bi bilo bolj za med vice, ali v kak "saj ni res-pa je".

Karkoli oprijemljivega bo stroškovno več kot je tistih 30 centov, telefonsko pa pač nimaš nobenega dokaza da si se s kom res kaj zmenil.
Poštnina je dražja, rabiš še kuverto... Tudi če greš osebno tja te bo stalo-časa. No, tega si že začel zapravljat Wink

Sicer lahko uveljavljaš svoj princip, ampak tudi tista dva ki sta izumila žico sta bila trdno prepričana v svoj prav...
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je preprosta, položnice ne plačaš, naslednji mesec ti bodo ta znesek prišteli k računu, v nasprotnem primeru znesek sam popraviš in plačaš. Opomina verjetno ne boš dobil, saj jih pošiljajo kasneje kot naslednji račun.

Mimogrede, a še nimajo možnosti elektronskega pošiljanja računov?

Jaz sem pri Gen-i in se mi je že zgodilo, da je bilo pri plačilu nekaj narobe. Ali sem pozabil vpisat položnico ali pa sem jo vpisal v spletni banki, plačilo pa iz neznanega vzroka ni šlo skozi, slednje sem opazil nekajkrat v zadnjih nekaj letih. Kakorkoli, opomina ni bilo, v zadnjih časih je postala praksa, da neplačan račun prištejejo novemu računu, očitno je to ceneje in bolj praktično, kot pošiljanje opominov.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.28
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 8:34 pm    Naslov sporočila:  Re: Položnica za elektriko Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Ima kdo kakšno izvirno idejo, kako naj se jih lotim glede tegale? Bančne provizije jim za tole nisem pripravljen plačat. Račun so mi poslali, torej ga bo treba nekako poravnat, sicer bo prišel opomin ... Confused .

No, no fantje, edina dokaj izvirna je od SolarPlazme. Cool

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
Zadeva je preprosta, položnice ne plačaš, naslednji mesec ti bodo ta znesek prišteli k računu, ....

Mislim, da tole kar drži. Nekaj podobnega sem nekoč dobil za telefon. Sem jih poklical, ter vprašal. Dobil sem odgovor, da za zneske, ki so nižji od 5€ (nisem ravno siguren glede meje) ne pošiljajo opominov. Ter, da bo znesek prištet pri naslednjem obračunu.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih telefon reši marsikaj, seveda v tem primeru dražje kor položnica.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa vsak mesec preko KLIKa plačam cent več kot piše na položnici, da morajo plačilo vnašat ročno, ker avtomatika plačila z nepravim zneskom prenese v ročne kontrole.

Če moram jaz vsak mesec prepisovat tisto dolgo spreminjajočo cifro reference pa naj za tisti cent še nekaj dodatno naredijo ... Twisted Evil ... pritožil se nad dodatnim centom ni še nihče, niti ga ne obračunajo pri naslednjem plačilu Laughing
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 02, 2016 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako se dela Applause
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
v.j. je napisal/a:
Zadeva je preprosta, položnice ne plačaš, naslednji mesec ti bodo ta znesek prišteli k računu, ....

Mislim, da tole kar drži. Nekaj podobnega sem nekoč dobil za telefon. Sem jih poklical, ter vprašal. Dobil sem odgovor, da za zneske, ki so nižji od 5€ (nisem ravno siguren glede meje) ne pošiljajo opominov. Ter, da bo znesek prištet pri naslednjem obračunu.

Pri Staninvestu sigurno ni tako. Dobil sem položnico za 22 centov (neka razlika pri njihovem obračunu) in sem se po telefonu zmenil, da bodo pri naslednjem računu to dodali. Na vse skupaj sem pozabil. dokler nisem čez kakšnih deset mesecev dobil od sodišča odločbo za ovrho. Ženska, s katero sem se pogovarjal po telefonu ni "vedela nič" o najinem pogovoru. Po dolgi razpravi so mi ponovno poslali položnico za tistih par centov (zopet niso prišteli k novem računu), ki jih nisem plačal in tudi nisem na spisku njihovih dolžnikov.

Zanimivo pa je to, da eden od sosedov ni plačeval leta popolnoma nič in je dobil odločbo od sodišča, ki jo je zavlačeval tako dolgo, da je zapadlo, kljub temi, da je šlo za znesek krepko čez 1k€.

Čudne so poti birokracije. Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zanimivo pa je to, da eden od sosedov ni plačeval leta popolnoma nič in je dobil odločbo od sodišča, ki jo je zavlačeval tako dolgo, da je zapadlo, kljub temi, da je šlo za znesek krepko čez 1k€.
ne dolgo nazaj je bila na dražbi prodana hiša zaradi 100€ dolga, mislim da do komunale. Revizija postopka je pokazala da ni bilo v postopku nobene napake.
Položnice z zneskom kot v naslovnem prispevku pa radi objavijo na 24ur in podobnih portalih.

laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Državni pravobranilec (kaj to sploh je?) pa zamudi 3 dni s pritožbo in imamo kazen za 8,7 mio€- pa nikomur nič!
Govorim o bivši tovarni sladkorja Ormož.
Pa še nazadnja "cvetka", ko predsednik državnega zbora Brglez prepreči zakonodajni referendum sindikata prekomejnih delavcev kljub zakonsko določenemu številu podpisnikov za izvedbo referenduma!
Pa kje to živimo?

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa kar pri naslednji položnici dodati tisti cent, ker na koncu se gleda bilanca.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Jaz pa vsak mesec preko KLIKa plačam cent več kot piše na položnici, da morajo plačilo vnašat ročno, ker avtomatika plačila z nepravim zneskom prenese v ročne kontrole.

Če moram jaz vsak mesec prepisovat tisto dolgo spreminjajočo cifro reference pa naj za tisti cent še nekaj dodatno naredijo ... Twisted Evil ... pritožil se nad dodatnim centom ni še nihče, niti ga ne obračunajo pri naslednjem plačilu Laughing

Če je to res, je pa to tisto pravo!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni