|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:11 pm Naslov sporočila: Elektronska lesa |
|
|
S5 jaz po dolgem času
V hribih, pri moji stari mami imamo leso (lesena vrata za cesto), ki jo je potrebno vsakič ko prideš do hiše z avto odpreti in potem zapreti nazaj, da živina, ki se pase okrog hiše ne gre izven ograde. Elektronski del zapiranja in odpiranja (wireless) se bom lotil kasneje, ko bom uspel rešiti stvar za katero vas sprašujem:
Kje v sloveniji bi dobil 12V vitel, ali neko drugo stvar, ki bi vrata uspel potegniti v eno stran da bi se samodejmo odprla in potem odviti za zapiranje. Vrata se, če niso zataknjena, zaprejo sama, saj imajo na eno strani vzmet. Pa po možnosti da zadevšna nebi stala celo premoženje.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kot pogon koristiš baterijski vrtalnik? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa sploh ne zveni slaba ideja. 12V baterijski vrtalnik ali baterijski izvijač. Bom malo pogledal cene. Več glav več ve. Hvala Silvo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ta namen sem uporabil star motorček od zastava 101 za brisalce...
ista stvar za odpiranje vrat....sam ne za živino...
Drugače pa stvar dela.... 100% pa še dosti močan je... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
Za ta namen sem uporabil star motorček od zastava 101 za brisalce...
ista stvar za odpiranje vrat....sam ne za živino...
Drugače pa stvar dela.... 100% pa še dosti močan je... |
Dost močan... Misliš da bi kar odpiral. Vrata morajo biti masivna in tehtajo vsaj okrog 30 - 40 kg. ne verjamem, da bi bil motorček za brisalce dovolj močan. Ali pač. Je možno da mi pošlješ sliko, kako si stvar povezal? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vitel dobiš pri nas v slo. Jaz ga uporabljam za atv-ja in se v redu obnese. Edino malo glasen je. Cena in dobavitelj na PM.
 _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jun 23, 2006 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni že deset let vleče podoben motor kot je za brisalce leso z kovinskim okvirjem. Motor je dovolj močan, samo leso napravi kak se šika! Poglej slike! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni