www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektronska lesa

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:11 pm    Naslov sporočila:  Elektronska lesa Odgovori s citatom

S5 jaz po dolgem času Smile

V hribih, pri moji stari mami imamo leso (lesena vrata za cesto), ki jo je potrebno vsakič ko prideš do hiše z avto odpreti in potem zapreti nazaj, da živina, ki se pase okrog hiše ne gre izven ograde. Elektronski del zapiranja in odpiranja (wireless) se bom lotil kasneje, ko bom uspel rešiti stvar za katero vas sprašujem:

Kje v sloveniji bi dobil 12V vitel, ali neko drugo stvar, ki bi vrata uspel potegniti v eno stran da bi se samodejmo odprla in potem odviti za zapiranje. Vrata se, če niso zataknjena, zaprejo sama, saj imajo na eno strani vzmet. Pa po možnosti da zadevšna nebi stala celo premoženje.

Hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kot pogon koristiš baterijski vrtalnik?
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa sploh ne zveni slaba ideja. 12V baterijski vrtalnik ali baterijski izvijač. Bom malo pogledal cene. Več glav več ve. Hvala Silvo Wink
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ta namen sem uporabil star motorček od zastava 101 za brisalce... Very Happy
ista stvar za odpiranje vrat....sam ne za živino... Cool
Drugače pa stvar dela.... 100% pa še dosti močan je...

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
Za ta namen sem uporabil star motorček od zastava 101 za brisalce... Very Happy
ista stvar za odpiranje vrat....sam ne za živino... Cool
Drugače pa stvar dela.... 100% pa še dosti močan je...

Dost močan... Misliš da bi kar odpiral. Vrata morajo biti masivna in tehtajo vsaj okrog 30 - 40 kg. ne verjamem, da bi bil motorček za brisalce dovolj močan. Ali pač. Je možno da mi pošlješ sliko, kako si stvar povezal?
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vitel dobiš pri nas v slo. Jaz ga uporabljam za atv-ja in se v redu obnese. Edino malo glasen je. Cena in dobavitelj na PM.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 23, 2006 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni že deset let vleče podoben motor kot je za brisalce leso z kovinskim okvirjem. Motor je dovolj močan, samo leso napravi kak se šika! Poglej slike!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni