www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

akumulator za el.skiro

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fricko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Maj 2006 16:38
Aktiv.: 0.10
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 3:52 pm    Naslov sporočila:  akumulator za el.skiro Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Rabil bi vašo pomoč, lastim si el. skiro 36v s 1000w motorjem sedaj imam vgrajene 3 akumulatorje 12v 12AH. Ker počasi zgubljam na moči jih bi rad zamenjal.
Zasledil sem na tako varijanto:

http://www.eaelektronika.com/?94,akumulator-liion-a123-systems-anr26650m1a-26650-celica-s-3.3v-2300mah-s-kontakti-za-spajkanje

pa me zanima če bi bilo dovolj da vzamem 11 celic in jih vežem zaporedno ali nebo zadostovalo?

kaj mi priporočate pa da je cenovno dokaj spremeljiva cena.

Lp Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.86
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rabiš vsaj 66kom, da boš imel 38V 11.5Ah rabiš še balanser.

Kupi raje celice z večjo kapaciteto.

http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-cells/WINA-LiFePO4-Power-3-2V-10Ah-aluminium-case.html

http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-cells/LiFePO4-High-Power-Cell-3-2V-20Ah-Alu-case-CE.html

http://www.ev-power.eu/Battery-Management/Simple-Battery-Management-Board-12-cells-36V-10A.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.16
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ker:
- Je kapacitera bistveno manjša in temu primeren bo domet.
- Te celice ne bodo zmogle dovolj toka
Predelava na Li-ion DA, ampak:
- Rabiš ustrezen polnilec + balanser
- Zaščito pred preizpraznjenjem.
- Priporočljivo tudi aktivni balanser.

fricko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa tale varianta?

https://www.akumulator.si/izdelek/A11%2002%2024%2010/li-ion-baterijski-sklop-36v-10ah
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.16
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2016 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je pa druga stvar
Lahko pričakuješ tudi večjo moč in boljši vlek v klanec.

fricko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2016 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še eno vprašanje bi imel, da ne odpiram druge teme, kako je glede polnjenja akumulatorjev po klancu navzdol, a se bi dalo vštimat?
Nazaj na vrh
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.67

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2016 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je pa stvar elektronike. Če regulator omogoča regeneracijo, potem je to enostavno, saj samo nastaviš parametre v regulatorju. Če pa regler tega ne omogoča, pa žal ni preproste rešitver in je enostavneje zamenjati regler za ustreznega.
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.11
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2016 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Realno gledano pa od tega pri kolesu ali skiroju ne bos dobil veliko, max. nekaj procentov ...

Lp, g

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.99
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2016 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja točno tako, ne kje sem videl neko raziskavo da pride v praksi ta številka pod 10%. Če hočeš da ti polni akumulatorje se mora motor vrteti blizu nazivnih obratov, torej moraš iti po klancu s precej veliko hitrostjo. Ko odšteješ še pospeševanje do te hitrosti in ustavljanje, je tega precej malo. Klanec mora biti tudi dovolj strm, ker ti v primeru regeneracije kar lepo zavira kolo.
Skratka za regeneracija je še najbolj uporabna, da ob zaviranju ne uničiš prehitro zavor na kolesu, ampak namesto tega narediš še nekaj koristnega zraven.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2016 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Regeneracija" je sicer zelo koristna, da varčuješ z zavornimi oblogami, sploh če imaš disk zavore.
fricko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2016 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo spet se javljam tokrat malo razočaran, no mi lahko še vi potrdite, končno se odločim za nakup li-ionske baterije tiste katere sem že v parih postih prej spraševal in na poglej ga, kličem da naročim omenjeno baterijo in potem omenim da imam 1000w motor in mi rečejo da ne bo ustrezala ker je elektronika narejena za do 250w motor tako da so mi rekli, da za 1000w motor morejo drugo elekroniko zmontirat in pride 150e dražja Pray Pray

http://www.akumulator.si/izdelek/A11%2002%2024%2010/li-ion-baterijski-sklop-36v-10ah

Pa me zanima če to drži?
Nazaj na vrh
mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, tisto elektroniko lahko tudi sam narediš, če imaš kaj izkušenj, pa še več kot pol cenejša bo in tudi za kaj več kot kW:
http://vedder.se/2015/01/vesc-open-source-esc/

fricko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2016 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm malo se mi mudi s sestavo tako da delanje elektronike odpade.
Dobil pa sem varianto LifePo4 baterijo 36v 5Ah, kaj pravite na to ali mi bo prešvoh?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 470 dni