www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

vezava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dox
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Okt 2015 20:33
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2016 7:06 pm    Naslov sporočila:  vezava Odgovori s citatom

Pozdravljeni, nabavil sem touch stikala in dobil sem dve stikali, kateri imata na zadnji strani in out, ter druga ima L in N. Sedaj pa me zanima kako naj povežem tole. Imam dva kabla pri stikalu.. tukaj je faza rjava in moder kabel. Če razumem prav dam fazo v L in modrega v N. Na drugo stran imam povezan tri žilni kabel, kjer sem potem povezal v IN rjavi kabel in modrega v out. Sem pa jih zvezal pol skupaj na prvem stikalu obe Fazi in oba nevtralna. Verjetno sem naredil nekaj narobe saj stikali gorita 5s in potem ugasneta.

vezava pa je narisana tako

Nazadnje urejal/a dox Tor Jul 05, 2016 8:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.28
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2016 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj imaš narisano, kako in kaj.
Fazo, kakršnekoli barve že imaš, daš v L, na obe stikali.
Nulo daš v N, v prvo stikalo. (na sliki desno)
Iz drugega stikala gre vodnik (kakršnekoli barve že imaš) na luč-i, drugi konec iz luči na Nulo.
Mogoče to lahko narediš tudi pri prvem stikalu, vendar je slika slaba. (pa pripni jo na forum, da te admin ne okrega) Smile

dox
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2016 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm tu imam potem problem. Problem je da ne morem priti do doze.. Tako da verjetno vse skupaj odpade. Namreč delal sem knauf strop in sem potem jaz dodatno potegno kabel iz ene strani na drugo stran...
Imam pa tidve stikali ... http://www.superstrela.com/led-svetila-in-ostala-oprema-za-domove-gostinske-in-poslovne-objekte/vecfunkcijska-led-stikala-zatemnilniki-krmilniki/vgradno-stensko-kristalno-crno-led-stikalo-na-dotik-touch-enopolno-230v-menjalno.html

IMG_1729 [14952].JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  528.53 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG_1729 [14952].JPG

Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2016 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm....
Problemov ni, so samo izzivi!
Kako ne pride v poštev?
Je to novogradnja (adaptacija), in do sedaj nisi imel nič, ali bi zamenjal obstoječo zadevo - torej stikala?
Podatki, podatki, podatki, daj še kaj napiši, an'!
Lahko bi tudi kraj bivanja vpisal, mogoče se pa kdo (preberi kaj piše tam naprej, kjer je napisano z rdečo "Pomembno!", na tvojem linku! Mr. Green) najde, ki bi pogledal za kako pivo ali kavo ali....

dox
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2016 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do sedaj sem imel samo eno stikalo. Tako da imam tu samo dva kabla. Potem sem jaz napeljal en kabel od tega stikala na drugo stran sobe če me razumeš. In sem potem pusto tako. Sedaj pa sem nekaj renoviral in sem mislil da če nabavim križni stikali da bom potem lahko tu zvezo. Ampak verjetno ne gre ne?

Zvezal sem obe fazi v L in In , ter potem nevtralnega v N in Out. Saj zadeva deluje, lahko prvih 15s prižgem na tej strani in ugasnem na drugi strani. Problem nastane po 15s, potem se kar stikalo neha odzivat.
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2016 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je nekaj kar tako malo na oko,... malo potrpljenja, bom moral spet risati, pa ti na ZS pošljem sliko.
(če seveda že nisi kaj skuril)

PS: imaš ZS

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni