www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Podatki motorja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 4:16 pm    Naslov sporočila:  Podatki motorja Odgovori s citatom

Imam elektromotor od štirikolesnika tip SC82L2453470R0BE neznanega proizvajalca. Podatki motorja: 24V DC, 5.5A max, 470W (!).
Zdaj pa ne vem če sem jaz neumen ali so pa ti "krivooki" že čisto zmešani...

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti samo računati ne znaš Rolling Eyes

24V x 5.5A x 3faze in še njihov 19% DDV = 471.24 Applause

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem vedel da na Primoskem imate 24V DC na 3 faze- a tam tudi jeste rižo namesto pancete Whistle
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je podoben temu?
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je enak motor, s tem da ima moj še elektromehansko zavoro- mogoče je to na koncu BE.
Gre se pa za to ker nikakor ne morem ugotoviti zakaj se že v prostem teku tako pregreva- menjani ležaji, rotor poslan nazaj od človeka ki navija rotorje z odgovorom da je v redu, kolektor rotorja in originalne ščetke "čisto ko suza", brez zavore mi pa na 24V neobremenjen vleče 6-7 A! (skače).
Je šlo skozi moje roke že kar motorjev, ampak pri tem pa res prekleto ne vem več kaj.
Mogoče kaka ideja/nasvet?
Pa hvala za link!
Tole je pa moj "krivooki"

motor.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  211.93 KB
 Pogledana:  3 krat

motor.jpg

motor1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  280.9 KB
 Pogledana:  2 krat

motor1.jpg

Nazadnje urejal/a laura Sre Avg 03, 2016 9:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa deluje ta elektromehanska zavora? Rolling Eyes
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa elektomehansko, a ne?
Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, se mi je zdelo, da bo to neki bistroumen odgovor.
Kakšne so pa žice, ki tečejo ven iz motorja, oz. iz elektromehanske zavore, mislim barve, pa debelina?

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Pa elektomehansko, a ne?

Mislim - a si ti od včeraj na forumu ?
Ne vem ali želiš pomoč ali se obnašaš kot 24kur in napihuješ race, ko ni kaj drugega glodati ?
Namensko sem "te zabil" v prvemu odgovoru saj si že vprašanje zastavil v stilu "moj avto cuka" - ko te kdo vpraša kakšen avto pa odgovoriš: "rdeč" Rolling Eyes

Iz zmazka od slike (ki ni posledica slabega fotoaparata) glede tvoje elektromehanske zavore, ki seveda deluje elektromehansko ( Applause - hvala za bistroumno ugotovitev ) ni možno razbrati ali je le-ta napajana kar iz motorja ali ima posebno napajanje in deluje samo po potrebi.

Kljub bogatemu opisu motorja in kljub temu, da ga je pregledal strokovnjak sem 99% prepričan, da za zavora ne popusti (dovolj?) in zavira motor med delovanjem.
Tukaj so pri lamelah predpisane dokaj točne zračnosti in ob razdiranju morda niso bile pravilno nastavljene nazaj.
Glede na moč bi dejal, da gre za otroški štirikolesnik brez zavor in bi na mizi najprej poizkusno odblokiral zavoro (selotejp, vezice,...) in če takrat deluje OK bi se posvetil nastavitvi zračnosti zavore.
Brez pa glede na uporabnike ne bi pustil Wink

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 03, 2016 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ Bizgec Odgovoril sem ti tako zaradi tvojega smeška z zavijajočimi očmi- glede na to sem vprašanje vzel kot ironično/cinično in zato je tak tudi odgovor!
Glede na to da si elektrotehnik (tvoj profil) me je seveda začudilo tvoje čudno vprašanje.
Žici iz motorja sta rdeča in modra, 6mm^2, iz zavore pa črni 0.5mm^2.
In kakšen pameten odgovor bom zdaj dobil za problem motorja glede na podatke preseka in barve vodnikov?

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2016 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Kljub bogatemu opisu motorja in kljub temu, da ga je pregledal strokovnjak sem 99% prepričan, da za zavora ne popusti (dovolj?) in zavira motor med delovanjem.

Kaj si si ti prečital da sem motor preverjal neobremenjen IN BREZ ZAVORE?
robert ti sigurno mene ne moreš zabijat, glede zmazkov slik pa pač nisem Reutersov fotoreporter.
Še en zmazek el.mag zavore

el.zavora.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  258.44 KB
 Pogledana:  8 krat

el.zavora.jpg

Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2016 7:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
@ Bizgec Odgovoril sem ti tako zaradi tvojega smeška z zavijajočimi očmi- glede na to sem vprašanje vzel kot ironično/cinično in zato je tak tudi odgovor!
Glede na to da si elektrotehnik (tvoj profil) me je seveda začudilo tvoje čudno vprašanje.
Žici iz motorja sta rdeča in modra, 6mm^2, iz zavore pa črni 0.5mm^2.
In kakšen pameten odgovor bom zdaj dobil za problem motorja glede na podatke preseka in barve vodnikov?

A se mora motor vrteti levo ali desno?

Sedaj bom pač napisal direktno, brez ovinkarjenja, pa četudi me moderatorji zbrišejo.
Spoštovani-a, laura, glede na tvoj profil, kjer piše, da si elektrotehnik-mehatronik, me tvoja vprašanja čudijo, da ne rečem Brick wall Brick wall Brick wall . Preberi si malo tvoja vprašanja po raznih temah, kjer ni neke konkretne pomoči, se mi ne da lepiti linkov...
Tvoji odgovori po raznih ostalih temah so cvet znanosti in umetnosti, tako, da ne bi več o tem. Po domače, pojma nimaš, drekaš po forumu, ne vem no v tako dolgletni karieri....
Po domače: kontra od DONINEBI.

Kopernik
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Aktiv.: 0.84
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2016 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za zavoro nekje piše napetost. Priklopi jo, in z roko probaj če se lepo vrti rotor.. pa preveri katero napetost daje štirikolesnik na zavoro..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2016 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
...Glede na to da si elektrotehnik (tvoj profil) me je seveda začudilo tvoje čudno vprašanje...

Glede na enako - da si menda dal skozi kar nekaj motorjev vseeno sklepam, da ali temu ni tako ali pa da so bili vsi brez zavore - glede na tvoj odgovor o tipu zavore. Namreč, je kar nekaj sistemov, po katerem deluje ta zavora, lahko je vezana palarelno na napajanje motorja, lahko je tokovna zavora, ki mora biti vezana v serijo z motorjem... (Eno takih mi je nekoč "strokovnjak", ki mi je previjal motor skuril, ker jo je dal direkt na 230V Brick wall. No, taisti "stručko" je tudi rekel, da so termične varovalke v navitjih čisto brez veze tam... )

Tvoj odgovor "brez zavore" je dvoumen: lahko pomeni z odmontirano, lahko pomeni z odklopljeno. Bodi bolj jasen, pa boš tudi dobil bolj prave odgovore!

Sploh se pa pridružujem Bizgec65: glede na to, da si TI postavil vprašanje, zagotovo ni na mestu tvoj sarkazem. Ali hočeš, da ti pomagamo (jo) ali ne? Kot kaže ne preveč...

(no, pa saj od tebe je itak za pričakovati tako obnašanje...ni prvič)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 04, 2016 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem rešil zadevo- kriv je bil rotor, ki sploh ni za ta motor- slika
O vaših nebuloznih odgovorih/komentarjih (razen seveda DušanK) pa ne bom razpravljal ker imam prekleto precej več pametnejšega dela

rotor.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  299.92 KB
 Pogledana:  5 krat

rotor.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni