|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 01, 2016 5:51 pm Naslov sporočila: Jupol potečen rok, je v redu? |
|
|
Doma imam nekaj Jupola (Gold in Citro) starega nekje 5 let, hranjeno v kleti na stalni temperaturi, pozimi se spusti do 8, poleti dvigne na 20+. Na vrhu je bilo nekaj rumenkaste vode. Zmešal se je v lepo gladko zmes. Sicer je rok trajanja 18 mesecev.
Ima kdo praktično izkušnjo z uporabo tako starega jupola? Je v redu, ali so kakšni problemi?
Zanima me izkušnja, mnenje imam tudi sam, probam lahko tudi...
Hvala in lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Avg 01, 2016 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem skromnem mnenju, če je masa po mešanju vredu brez grudic bi bila celo uporabna. Pri nas sem jo del moral vršt proč, ker so v njej bile grudice, drugo kar je bilo vredu sem en del dal na stran ter ji primešal pigment, da se je potem sestra igrala s tem. Mogoče sem ji moral primešati še malenkost vode, ker je bila pregosta. Po par letih se še vedno drži stene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Avg 01, 2016 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pokvarjen Jupol smrdi. Drugo med mešanjem se delajo grudice. To da se na vrhu nabere "tekočina", ko dalj časa leži je normalno.
(Info od profi slikopleskarja)
Tako, da skoraj sigurno dober. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2016 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ni zmrznil in je tekočina na vrhu, potem je verjetno še uporaben. Le dobro ga je potebno premešati. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2016 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje da pokličeš direktno na helios:
http://www.helios.si/slo
Jaz sem že parkrat klical, so me prevezali do tehnologov ki so zelo prijazni in ogromno vedo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2016 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
[quote="cero"]Najbolje da pokličeš direktno na helios:
http://www.helios.si/slo
Jaz sem že parkrat klical, so me prevezali do tehnologov ki so zelo prijazni in ogromno vedo.[/quote]
Mogoče raje na Jub :) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Tor Avg 02, 2016 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja hvala Itak JUB, ne vem kako sem imel helios v mislih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni