www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Jupol potečen rok, je v redu?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 5:51 pm    Naslov sporočila:  Jupol potečen rok, je v redu? Odgovori s citatom

Doma imam nekaj Jupola (Gold in Citro) starega nekje 5 let, hranjeno v kleti na stalni temperaturi, pozimi se spusti do 8, poleti dvigne na 20+. Na vrhu je bilo nekaj rumenkaste vode. Zmešal se je v lepo gladko zmes. Sicer je rok trajanja 18 mesecev.

Ima kdo praktično izkušnjo z uporabo tako starega jupola? Je v redu, ali so kakšni problemi?

Zanima me izkušnja, mnenje imam tudi sam, probam lahko tudi...

Hvala in lep pozdrav,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem skromnem mnenju, če je masa po mešanju vredu brez grudic bi bila celo uporabna. Pri nas sem jo del moral vršt proč, ker so v njej bile grudice, drugo kar je bilo vredu sem en del dal na stran ter ji primešal pigment, da se je potem sestra igrala s tem. Mogoče sem ji moral primešati še malenkost vode, ker je bila pregosta. Po par letih se še vedno drži stene.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokvarjen Jupol smrdi. Drugo med mešanjem se delajo grudice. To da se na vrhu nabere "tekočina", ko dalj časa leži je normalno.

(Info od profi slikopleskarja)

Tako, da skoraj sigurno dober.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2016 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ni zmrznil in je tekočina na vrhu, potem je verjetno še uporaben. Le dobro ga je potebno premešati.
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2016 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje da pokličeš direktno na helios:
http://www.helios.si/slo

Jaz sem že parkrat klical, so me prevezali do tehnologov ki so zelo prijazni in ogromno vedo.
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2016 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="cero"]Najbolje da pokličeš direktno na helios:
http://www.helios.si/slo

Jaz sem že parkrat klical, so me prevezali do tehnologov ki so zelo prijazni in ogromno vedo.[/quote]

Mogoče raje na Jub :)
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2016 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja hvala d'oh! Itak JUB, ne vem kako sem imel helios v mislih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni