www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Statika v kabelski

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gpanta
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 09 Nov 2016 9:48
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2016 9:52 am    Naslov sporočila:  Statika v kabelski Odgovori s citatom

Pozdravjeni,

Imamo kabelskega operaterja in kabelski internet. Ugotovil sem, da se v žici nabira statika in ko se nabere dovolj mi vrže ven internet. Če odšraufam kontakte in me malce strese se modem nazaj postavi.

Ko sem klical ponudnika so prišli in mi rekli, da oni niso krivi in da je kriva moja napeljava.

Kako najti krivca?
Imam voltmeter vendar ga ne znam ravno uporabljati.

Hvala za info

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2016 10:01 am    Naslov sporočila:  Re: statika v kabelski Odgovori s citatom

gpanta je napisal/a:
Ugotovil sem, da se v žici nabira statika in ko se nabere dovolj mi vrže ven internet.

Močno dvomim, da se nabira statika v katerikoli žici (ki je nisi navedel).
gpanta je napisal/a:
Če odšraufam kontakte in me malce strese se modem nazaj postavi.

Strese te najbrž plazeči tok iz modema (preko Y kondenzatorjev).

Glede na napisano, je najbolje, da ti pomaga nekdo iz tvoje bližine. Problem je samo, da se ne ve, kdo ti je blizu. PS: Preberi si pravila foruma.
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2016 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V vtičnici/dozi za kabelsko bi moral biti vgrajen feritni RF trafo (galvanska ločitev!). Se mi zdi 100/75 ohm impedance, če ga ni ...
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2016 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spajky je napisal/a:
V vtičnici/dozi za kabelsko bi moral biti vgrajen feritni RF trafo (galvanska ločitev!).

Čemu? Če modem nima ozemljitve ali drugega priključka, ki ni galvansko ločen, potem ni potrebe. Ethernet TX je galvansko ločen.

Enostavnejša izvedba ločitve je z dvema kondenzatorjema, saj je ločitev običajno potrebna če za nižje frekvence.
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2016 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
Čemu?
... ker nima samo Net; verjetno še TV etc. Meni so priklopili (blok Markovec-KP) tako (nadometna doza in/out), Telemach ! Varnostna zadeva tudi za kakšne pojave raznih (tudi enosmernih) napetosti na priključku iz bilokaterega razloga.

Idea Nimam nobenih težav ne z modemom/telef. še dodatno preko prenapetostne zaščite, ne z VCR-jem, ne s TV -jem gor priključenim...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni