|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jjedat Član

Pridružen-a: Ned 17 Avg 2014 13:57 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.79 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 2:51 pm Naslov sporočila: LG32LH7000 |
|
|
Pozdravljeni.
Od prijatelja sem dobil omenjen TV v okvari in sicer se televizor vklopi, vendar ostane v stand by poziciji (ekran se ne vklopi prav tako se ne odziva na pritisk gumba za vklop ter na pilota), preveril sem napetosti na napajalnem delu, kondenzatorje in je bilo vse ispravno, raziskoval sem naprej ter našel na glavni plošči dva regulatorja(slika). Prvi regulator se mi zdi, da je ispraven saj sem pomeril napetost na vhodu regulatorja in je bila 12v, ki pride iz napajalnika nato sem pomeril izhodno napetost regulatorja, ki je bila 2,50v, kar se mi zdi da je ok, pri drugem regulatorju pa sem opazil da je napetost na vhodu in izhodu regulatorja 0.6v. Zato sem oba regulatorja od spajkal in ju premeril in ugotovil da je drugi v okvari saj je v kratkem stiku. Ugotovil sem tudi da je izhod drugega regulatorja vezan na tipko za vklop (tipka je na dotik),ter na IR diodo ki je v tv in po tem sklepam da tipka ne dobi napajanja prav tako kot IR dioda in zato se TV ne vklopi. Imam pa še eno vprašanje in sicer kaj sta to za ena regulatorja , sem iskal po spletu pa nisem našel podatkov o njima.
lp.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.13 MB |
Pogledana: |
12 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.12 MB |
Pogledana: |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Standardna napetostna linearna regulatorja iz serije 1117, spredaj pa so črke (LM, NCP, AMS, LD,.... in še kaj bi se našlo). Levi, ki ima oznako 17-18 je 1.8V regulator, desni z oznako 17-33 pa 3.3V.
Podatkovni list za NCP117.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjedat Član

Pridružen-a: Ned 17 Avg 2014 13:57 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.79 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Sob Sep 03, 2016 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, sem pravkar uničen regulator zamenjal z regulatorjem 1117 in tv deluje .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni