|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krompir Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Feb 2009 10:11 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2016 11:02 pm Naslov sporočila: Renault Espace uničena kartica |
|
|
Prostoročna kartica Esapce-2007 je padla na tla in še avto jo je povozil. Sedaj ne deluje. Deluje samo, če jo dam v režo. Sem jo odprl in notri je počen en čip (78F9116A). Kakor sem z neta razbral, je to mikrokontroler.
Vprašanja:
- Verjetno je na mikrokontrolerju naložen program in če ga zamenjan, ne bo nič, ker novi ne bo sprogramiran
- A je koda(za odklepanje) zapečena v kontrolerju ali v kakšnem čipu zraven. Če npr. dobim eno rabljeno kartico in samo zamenjam kontroler, bi delovalo.
Prilagam še sliko.
Pa žena je kriva.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
105.84 KB |
Pogledana: |
52 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2016 1:20 am Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj sumiš ta čip? Ni videti, da bi bil problem v tem čipu, če bi bil pa je tudi težka zadeva za oživet... So kje kakšne mehanske poškodbe? Po moje je bolj problem v smeri baterije in izgube rolling code sinhronizacije.
_________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.84 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2016 6:41 am Naslov sporočila: |
|
|
ne ebayu naročiš za cca 50eur novo kartico, ki ti jo mora nekdo še sprogramirati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2016 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
popravijo in sprogramirajo http://www.carhifi.si/
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni