www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električni radiator za manjši prostor

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pkucler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34
Aktiv.: 0.50
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2016 10:32 pm    Naslov sporočila:  Električni radiator za manjši prostor Odgovori s citatom

Gre za manjši prostor in ne vem kaj je najbolje kupit od elek.radiatorjev.
Če vzamem tega ima 700W, ena stopnja.
https://www.mimovrste.com/oljni-radiatorji1/mesko-elektricni-radiator-700-w-ms7804?utm_source=ceneje&utm_medium=referral&utm_campaign=ND&utm_content=oljni-radiatorji1

Ta se mi zdi boljši 1500W in tri stopje.
https://www.mimovrste.com/oljni-radiatorji1/sencor-oljni-radiator-soh-3007be?utm_source=ceneje&utm_medium=referral&utm_campaign=ND&utm_content=oljni-radiatorji1
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2016 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tistega s prvega linka piše da je "izjemno učinkovit" Smile

LP

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2016 6:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzami mocnejsega, bo hitreje segrel. ko bo prostor segret, bosta pa itak oba porabila enako energije, toliko kot so toplotne in ventilacijske izgube prostora.
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 04, 2016 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzami takšnega z vgrajenim ventilatorjem. Precej hitreje segreje. Ko je segreto lahko ventilator izklopiš, da ni šuma. Imam takšnega v delavnici in sem zelo zadovoljen z njim.
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2016 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z oljnimi radiatorji nimam najboljših izkušenj. Sam uporabljam "no name" konvekcijski radiator, ki ima celo časovnik in tri stopnje gretja (700, 1400 in 2100 W). Prostor ogreje hitro, ima pa tudi funkcijo ogrevanja nad zmrzliščem do 5 stopinj.

Imel sem možnost preizkusiti konvekcijske radiatorje znamke Glamoux (ali mogoče Glamox), saj jih je brat montiral v stanovanju za ogrevanje. Bil sem presenečen nad relativno nizko porabo energije za ogrevanje.
Primerek s 700w nazivne moči se je izkazal presenetljivo dobro v moji delavnici, bil sem navdušen. Ohladila me je pa cena, ki je v rangu 200 evrov, moj no name konvektor pa je stal dobrih 40 evrov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2016 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v stari delavnici sem imel oljnega 3 stopnje podoben kot iz linka mislim da je bil okoli

2100W . Uredu je če imaš večjo kapaciteto (volumen olja )radiatorskih členov, ker

držijo kar nekaj časa preden temperatura olja pade in s tem potreba do ponovnega

vklopa . Ventilator za začetno hitro ogrevanje je dobra ideja samo jaz ga takrat nisem

našel ( pa sedaj tudi ne )

pkucler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34
Aktiv.: 0.50
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2016 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ve mogoče kdo zakaj kalorifer vklaplja toplo/hladno in v temi se notri vidi izredno majhno iskro, seveda sem takoj odstranil kalorifer.

Nazadnje urejal/a pkucler Pet Okt 07, 2016 9:57 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 07, 2016 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je to kar se zaiskri kontakt bimetala, saj vklaplja/izklaplja grelec (npr. 2000W) kar je pri 230V dobrih 8A.
matej22
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 16:31
Aktiv.: 0.54
Kraj: blade

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2016 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gretje naj bo učinkovito in ne predrago.
Na terasi - zimski vrt- imam Glamox TPA 1500W. Omogoča zelo ustrezne nastavitve in režim delovanja, je tudi zelo varčen.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2016 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matej22 je napisal/a:
... je tudi zelo varčen.
Kaj zate pomeni varčen, oziroma kako veš da je varčen?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matej22
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 16:31
Aktiv.: 0.54
Kraj: blade

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2016 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ogrevanje prostora potrebujemo ogrevalno opremo in energijo. Ogrevalna oprema se razlikuje glede na velikost/obliko, način gretja in vgradnje, ceno , strošek za porabljeno energijo, potrebe vzdrževanja, dolga življenjska doba, tudi izgled, izvedbo, itd.
Glavno merilo, da je določena oprema varčna, seveda ni samo čim manjša poraba energije ampak upoštevanje vseh vhodnih pogojev. Npr. toplotna črpalka ima zelo visoko nakupno ceno , zahteva redna vzdrževanja, poraba električne energije ni zelo visoka . Ob upoštevanju vseh pogojev se lahko razume, da tak način ogrevanja nikakor ni poceni.
Omenjen električni radiator ima dobre lastnosti: enostavna vgradnja, ne potrebuje nobenega vzdrževanja (nima gibljivih delov) , poraba energije, ki sem jo izmeril in res ni velika, dolga življenjska doba, izgled, hiter odziv, nima ventilatorjev kar je dobro, časovne nastavitve, možnost sistemskega delovanja oziroma upravljanja več radiatorjev za več prostorov.
Ob nakupu je dražji od poceni oljnih ali ventilatorskih grelnikov , tudi nima akumulacije. To sta verjetno edini slabosti.
Upoštevajoč vse pogoje in primerjave z drugimi grelniki na električno energijo so moje izkušnje take .da lahko potrdim, da predlagan el. radiator je varčen.

Cena električne energije v Sloveniji je visoka, seveda so tendence da bi od ljudi pobrali še več denarja.

Glede na veliko število ponudnikov električne energije je jasno, da so ekonomski pogoji za vstop na to področje za prodajalce zelo ugodni.

Podatki iz leta 2014 – 22 držav, Slovenija je na 6 mestu
Država EUR/kWh
Nemčija 0.2981
Italija 0.2446
Avstrija 0.2021
GB 0.1918
Grčija 0.1767
Slovenija 0.1630
Francija 0.1585
Poljska 0.1421
Litva 0.1365
Litvanija 0.1330
Hrvaška 0.1312
Estonija 0.1307
Rumunija 0.1290
Češka 0.1283
Madžarska 0.1202
Turćija 0.1192
Albanija 0.1156
Črna Gora 0.1031
Bolgarija 0.0832
BiH 0.0791
Makedonija 0.0785
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2016 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
Ventilator za začetno hitro ogrevanje je dobra ideja samo jaz ga takrat nisem

našel ( pa sedaj tudi ne )

Mislim, da sem ga nabavil v merkurju cca. 8-10 let nazaj.

Glede varčnosti električnih grelnikov: kam bi pa šla energija drugam kot pa v toploto?
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2016 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede varčnosti električnih grelnikov: Dalj časa, ko je na OFF, bolj je varčen

LP

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2016 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za radiator dobiš dva sistema

radfan:

https://www.amazon.co.uk/Radfan-Classic-Low-Power-Radiator-Colour-matched-industry-standard-white-RAL-9010/dp/B00GR0STTG

http://www.radfan.com/

oziroma radiator booster

http://www.maplin.co.uk/p/radiator-booster-n82nl

radfan ima vgrajen tangencialni ventilator in res lepo potegne zrak preko reber

http://www.ydria-motors.si/program/c37 v prostor (praktično naredi iz radiatorja

manj učinkovit konvektor )

medtem ko je radiator booster malo brezvezen ker piha samo v enos stran

ponavadi v zid in ne v prostor

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni