|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 07, 2006 11:12 pm Naslov sporočila: rampa za koračni motor |
|
|
Je kdo že delal "rampo" za koračni motor?
Jaz sem jo naredil tako, da sem uporabil vgrajeni pwm in spreminjal vrednost PR2 registra in s tem frekvenco.Ker pa z linearnim zmanjševanjem PR2 narašča frekvenca eksponentno, sem med dajal vedno večje pavze med predno sem spremenil PR2. Na tak način je naklon malo bolj sprejemljiv. Vendar še vedno daleč od idelanega. No, program sem pisal v assamblerju za pic16f627. Če bo komu koristilo, sem ga dal v priponko.
Za bolje izkoristiti koračni motor naj bi bila nekako logaritemske oblike. Da bi napisal proceduro za računanje logaritma v assamblerju, pa bi mi vzelo verjetno kar nekaj časa. V kakšnem c-ju bi seveda stvar napisal veliko hitreje, če posebej če bi imel ustrezne knjižnice. Sam za enkrat ostajam še pri assamblerju.
No, mogoče bi bilo lažje vpisati kakšno tabelo v eepromu in uporabit timerje...
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
ramp_count.rar |
Velikost datoteke: |
1.11 KB |
Downloadano: |
31 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
-1/x + C je priblizno podobna log(x). Ker bos tako ali tako uporabljal diskretne vrednosti, je najbtz to dovolj blizu ? Sicer je tabveliranje najbolj preprosta obliak, sploh ce PWM reguliras s kaksnim timerjem z autoreloadom, katerega vrednost je kvecjemu 8-bitna - sicer zasede vec prostora kot ustrezna koda za priblizek zeljene funkcije, a je tabela povsem natancna in vedno enako casovno (ne)zahtevna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni