|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 10:49 am Naslov sporočila: Filmski scenarij ali naša realnost ? |
|
|
K temi me je spodbudila novica grozljiva novica:
24ur
SiOL
Ob tem se mi nehote odpirajo vprašanja kot so:
-Se v določenih okoljih lahko varno gibljemo ?
-Kaj dela, če dela policija, na področju preventive ?
-Ali tolpe mladih razen okolja, ustrahujejo tudi naše institucije ( šole, socialne službe in konec koncev policijo) ?
Kako je s tem problemom v vašem okolju ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 0.99
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Ja res se mi zdi to strašna novica ta policaj je imel eno veliko srečo.
Sami se moramo vprašati zakaj sploh do takih stvari prihaja vzroke treba iskati neke drugje ali so to družina, družba, prepovedane substance, saj piše da je že stari znanec policije. In to ni osamljen primer takih primerov je kar nekaj v Slo.
Jaz mislim, da so v Slovenji kazni premile in, da ima policija premalo pristojnosti.
Z zmanjševanjem pristojnosti pa se zmanjša tudi moč policije.
Kak bum bi naredili, da bi policaj tega fanta nazaj ustrelil policaj bi moral iti v zapor vlačili ga bi po vseh časopisih in kritizirali celotno policijo. Sedaj pa ko nek mulc rani policaja je pa vse ok šel bo preiskovalnemu sodniku in spet se bo lepo potikal po svobodi in ogrožal vse okoli sebe. Pa saj mu itak nihče nič ne more ker je on mladoleten in če mu bo kdo kaj storil ga bo tožil. Pa mislim, to je katastrofa.
Najprej bi jaz dvignil pooblastila policajem predvsem v takih in drugačnih primerih.
Potem pa zgradil zapor za mladoletnike in jih dal malo na hladno tako za kakih 10 let, bi potem videli če bi mu še kaj takega prišlo na pamet. Mislim da bi v Slo mogli zvišati kazni predvsem za morilce, pedofile, prekupčevalce drog in druge take paciente. Saj lahko vsak dan beremo o ropih, tatvinah, prevarah, ubojih potem pa prebereš, da je storitel dobil 2 leti pogojno. Katastrofa!
Pa še nekaj dragi forumovci a se kdaj vprašate kdo živi te golazni živijo na naš račun mi plačujemo davke za njih in podobne. Kdo plačuje sodne stroške, ki so gromozanski, saj se sojenja vlečejo po več let. Sramota! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je imel policist veliko sreče. Vse preveč se mi zdi da je nasilja in kriminala med mladimi (petnajst let in pištola?). V Delu je vedno več kratkih novic (v kroniki) o tri-, štiri-, in petnajstletnikih ter o raznih ropih.
elektronik84 je napisal/a: |
Jaz mislim, da so v Slovenji kazni premile in, da ima policija premalo pristojnosti.
|
Kazni premile, da, ampak glede pristojnosti policije se pa nikakor ne strinjam. Je pa res da policijo mediji, zlasti tisti bolj 'rumeno' vsmerjeni, vse preveč blatijo in kritizirajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fant ni od danes, je povratnik. Še pred leti šola pri krajah in zastrahovanju sošolcev ni ustrezno reagirala. Bojda zaradi groženj, tako ravnateljici, kot tudi staršem prizadetih otrok.
Nepojmljivo je, da policija "ni vedela" da ima 15-letnik orožje, ko pa že več let ustrahuje v svoji okolici.
Tako sprenevedanje je pač pripeljalo do situacije kot je današnja. Koliko takih primerov je v Sloveniji še? Mora prav povsod priti do streljanja na ljudi ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do tega, da so kazni premile, sem malo skeptičen. Dvomim, da bi višje kazni preprečile teka dejanja. Potrebna je ustrezna vzgoja. Otroka ne smeš prepustiti ulici, ampak se je treba ukvarjat z njim in mu dajat vzgled. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 0.99
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Premile kazni mislim, da so, ker če starši doma ne morajo ukroti mladoletnika, naj ga ukroti posebna ustanova, ki bi bila za to narejena.
Samo ponavadi taki primeri izhajajo iz neurejenih družin nekaj teh primerov pa je tudi iz urejenih družin.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta fant bo vedno baraba, čez nekaj let ga bodo spustili na prostost in bo začel spet delati piz******, verjetno še hujše. Če bi bilo po moje, bi take obešali sredi mesta kot v času srednjega veka. Bi bil vsaj mir!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Starši?? Tako fant, kot njegov starejši brat je pri teh početjih ( kraje,.. ) dobival doma še podporo.
Uvedel bi posebne kazni na zlorabo starševstva ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kazni... Če bi se vsaj te kazni, ki jih imamo zrealizirale v vsaj 90% primerov... Ampak itak, da v tej veliki državi vsak pozna koga na primernem mestu, ali pa kakšnega primernega podkupi. (Seveda obstaja nekaj izjem, a žal so v manjšini). Če pa ti dve metodi nista učinkoviti, pa se zgodi, kot se je zgodilo na obrobju Ljubjane, kjer so ljudje neke neslovenske narodnosti postavili cca 30hiš brez gradbenega dovoljenja. Nekajkrat jih je obiskal inšpektor, ko je bil tam nazadnje, so ga odslovili s pištolo. Od takrat naprej pa imajo blažen mir... Kam to pelje? _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
egomez je napisal/a: |
Do tega, da so kazni premile, sem malo skeptičen. Dvomim, da bi višje kazni preprečile teka dejanja. Potrebna je ustrezna vzgoja. Otroka ne smeš prepustiti ulici, ampak se je treba ukvarjat z njim in mu dajat vzgled. |
Eh - ce bi ga postavili pred zid in metek v glavo, zagotovo ne bi povzrocal vec nobenih tezav. Tako bi odpravili stroske zaporov, povratnistvo bi znizali na 0%, kazen pa bi delovala kot bistveno mocnejsi deterent kot "dom" za mladoletne. Za dolocena kazniva dejanja je tovrstna kazen edini nacin za preprecevanje Plutov in podobnih in poskus umora je prav gotovo primer takega dejanja. Ce ta fant ne bo nadaljeval na podoben nacin, sem jaz angleska kraljica  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
egomez je napisal/a: |
Eh - ce bi ga postavili pred zid in metek v glavo, zagotovo ne bi povzrocal vec nobenih tezav. Tako bi odpravili stroske zaporov, povratnistvo bi znizali na 0%, kazen pa bi delovala kot bistveno mocnejsi deterent kot "dom" za mladoletne. Za dolocena kazniva dejanja je tovrstna kazen edini nacin za preprecevanje Plutov in podobnih in poskus umora je prav gotovo primer takega dejanja. Ce ta fant ne bo nadaljeval na podoben nacin, sem jaz angleska kraljica  |
Sokrat, s tabo se popolnoma strinjam. Redko koga sreča pamet. Lahko sem jaz pes na angleškem dvoru
Je pa res, da bi primerna vzgoja iz tega fanta lahko dala kaj več. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor bolj stroge kazni, ki jih je potrebno tudi izvajati.
Kaj nam bi pomenila npr smrtna kazen, če pa se ne bi prakticirala.
Po drugi strani pa ... človekove pravice le kaj je to? po eni strani floskula, po drugi pa se raznorazni lumpje kar lepo sklicujejo nanjo. Mar imajo samo nekateri pravico do človekovih pravic? kaj pa pošteni ljudje, je za poštenjake pravice zmanjkalo in so zanje ostale le dolžnosti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi imel policaj v zgornjem primeru malo manj sreče, bi mu bilo vzetih precej več človekovih pravic, kot pa mulcu, če bi ga postavili pred zid. Zakaj torej on ima pravico do življenja, vsi ki jih on sreča, pa ne? _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Sob Jul 08, 2006 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ze, ze, vzgoja - a danes je za vzgojo pri tem primerku nekoliko prepozno. Tudi opuustiti kajenje in mastne zrezke in kile krompirja s fizolom in sojo bi bilo fino za cel kup ljudi (namesto drage kurative), a kaj ko finih idej ljudje pogosto ne upostevajo(mo). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jul 09, 2006 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
kolikor poznam situacijo v našem sistemu iz ust ljudi ki se s tem ukvarjajo bo najkonkretnejša "pre-vzgoja" v tistih 48 urah pridržanja na policiji.
Ko ga bodo premestil v pripor bo mislil da je šel na dopust ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni