|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2016 9:42 pm Naslov sporočila: T-2 in najeta oprema |
|
|
V zadnjih dneh me nekaj stvari v zvezi z omenjenim ponudnikom spravlja malce v slabo voljo. Poskusil bom stvarem priti na čisto, bi pa rad še kakšno neobremenjeno mnenje. V "najemu" imam STB Motorola VIP1003. Pred dnevi pa se je pričelo dogajati, da ob pritisku na tipko daljinca STB ne posluša. Menjava baterij zadeve ni rešila, zato je sledil klic na podporo. Postopek kot običajno ob tovrstnih klicih ... čakanje v nedogled na operaterja, ... potem pa - izvleci napajanje STB-ja, ... aha ni to, verjetno bo potrebno resetirat daljinca, ... po resetu zadeva spelje. Čez nekaj dni se brez posebnega vzroka stvar ponovi. Ok, ponovno klic ... enaka procedura. Ob tem pogovoru pa še njihov nasvet, naj grem v njihov center menjat daljinca.
Tukaj pa se je zadeva zakomplicirala. Izvem, da mi daljinca lahko menjajo, vendar mi ga bodo zaračunali, ker je stari fizično poškodovan. Res je, že kakšno leto je počeno ohišje vendar je v vsem tem času daljinec deloval. Za moj predlog, naj mi popravijo tega, ker me takšno ohišje nič ne moti in rabim samo funkcionalno zadevo ni posluha. Na vprašanje, ali lahko ustreznega daljinca kupim kje drugje je odgovor negativen. V tej zgodbi mi niti ne gre toliko za zahtevanih 15€, kot za nekaj drugega. Daljinec je vsaj po mojem mnenju stvar, ki je glede na uporabo podvržena obrabi in možnosti poškodb. Glede na to pa verjetno obstaja nek normativ za normalen rok uporabe, po katerem je zadeva zrela za menjavo. Po več kot štirih letih uporabe je vsaj po mojem mnenju tak rok dosežen.
Vprašanje je naslednje: ima kdo podatek, na kakšnih osnovah se T-2-jevci odločajo, kdaj bo daljinec zamenjan oziroma kdaj bodo zahtevali nakup novega? Kakšen je po vašem mnenju normalen rok uporabe takšnega kosa opreme, oziroma pričakovana življenjska doba?
Vprašanj bo verjetno še nekaj, ker bom poskusil narediti vse, da težave z omenjenim daljincem ne rešim na način, vsiljen z njihove strani.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2016 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo si zamudil, ker sem do nedavno delal tam
Verjetno imaš originalnega MRCU180 in včasih pomaga reset daljinca na tovarniške nastavitve. Ker sem zadnje čase zares napravljen na "delete+enter" se kode žal ne spomnim vendar se navodila dobi na netu.
Kar sem jih jaz menjal na terenu so morali biti res zelo poškodovani, da sem ga računal.
Nekje tri leta bi pa moral zdržati.
Pri nekaterih pa se je "kar sam poškodoval" in to pogosto
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2747 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.40 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Okt 22, 2016 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore in mnenja. Res je, gre za MRCU180. Reset daljinca je v kombinaciji {STB+SET (3s) - 901 - STB}. Tole je postopek, ki so ga na telefonski pomoči izvajali dvakrat. Potem zadeva oživi in čez čas brez kakršnega koli vzroka preneha delati. Daljinec je sicer poškodovan (počen zadnji del ohišja - vidno na pripeti sliki), vendar je v natančno takem stanju že vsaj leto dni delal brez problema. Zato sem skoraj prepričan, da napake, ki se pojavljajo v zadnjem času niso posledica mehanske poškodbe.
V tej štoriji mi niti ne gre za ceno novega kosa. Problematičen je način. Pripravljen sem kupit nov daljinec, vendar ne pri njih in po njihovi postavljeni ceni - žal pa kot navajajo to ni možno. Če se mi je daljinec pokvaril/zlomil/uničil, sem dolžan novega kupit pri njih in to po ceni, ki so jo oni določili (danes 15€, jutri mogoče 200). V nasprotnem primeru pa lahko TV naročnino plačujem ... ampak televizije pa ne bom gledal, ker mi daljinec ne dela.
Poiskat moram še njihove splošne pogoje, da vidim kje se zadeva nanaša na življenjsko dobo opreme v najemu in obveznosti ene in druge strani. Robert tudi moje mnenje je tako, da je po treh ali štirih letih tak kos opreme odslužil svoje.
Lp, Frenki
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
225.12 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni