|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko1 Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2016 7:33 am Naslov sporočila: Knauf in doze |
|
|
Pozdravljeni
zanima me, kako pritrditi oz montirati doze v knauf steno, da ne bom uničil parne zapore. Nevem, če bom lahko dozo toliko porinil noter, da nebi poškodoval zapore. Ali moram parno zaporo na mestih, kjer bodo doze narediti bolj "ohlapno" ali kako
Hvala za nasvete |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2016 7:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Parna zapora se "umakne" za globino doze. Ponavadi je dovolj ohlapna. Predhodno so potegnjene cevi. Te so ustrezno zatesnjene na zaporo. Cevi so namenske za knauf samogasne. PRav tako so namenske doze, ki imajo "jezičke za pritrditev."
Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko1 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2016 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala, saj ostalo glede cevi in doz mi je jasno, samo sedaj moram biti pozoren , da bo parna zapora dovolj ohlapna, saj kabel v cevi lahko dam mehak PP/L ne PGP, pa votlice gor in bi moralo biti ok
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko1 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2016 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda še vprašanje, kaj menite o mehkem kablu za podometne inštalacije.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2016 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem dal trde.
Mehke je mogoče res lažje potegniti skozi cevi, imaš pa potem komplikacije pri pritrjevanju kablov na priključke kot so stikala in vtičnice. Rabiš na žičke stiskat votlice, ker so vsi priključki na tej opremi narejeni za trde kable.
Če je to slabo narejeno imaš potem lahko hitro poškodbe na kablu zaradi gretja ali pa še kaj hujšega.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni