www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj Gorenje WA 74183

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dolfi
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 20:48
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2016 1:31 pm    Naslov sporočila:  Pralni stroj Gorenje WA 74183 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam probleme z pralnim strojem.
Zadnje pranje je opral brez problema.
Danes sem hotel dati prati perilo pa ne gre več.

Stroj se normalno vklopi, komande so normalno delujoče edino ob pritisku na gumb za odpiranje vrat se ne zgodi nič.
Ob pritisku gumba za start stroj da zvočni signal za začetek programa samo ne začne se dogajat nič.
Preizskusil sem tudi vse ostale programe pa je povsod isto.
Ne javlja nobene napake nič ne piska, skratka obnaša se kot da pere, v bistvu pa razen tega da se odšteva čas ne naredi čisto nič.
Tudi če poženem program, in pustim vrata odprta ne piska da so le ta odprta. Prej je takoj javljal da so odprta in piskal je. Pregledal sem stikalo za odpiranje vrat in je celo in tudi deluje.
Pregledal sem tiskano vezje pa nikjer ni videt da bi kakšna komponenta odletela.

Ima kdo kakšno idejo, ali je enostavno potrebno menjati krmilni modul?

Ali ima mogoče kdo doma krmilni modul?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dolfi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2016 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vgradil drugo krmilno ploščo. A stanje se ni spremenilo nič. Ali je možno da je fuč elektronika inverterja oziroma trafo, katera sta na spodnji strani stroja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2016 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaporo vrat si preveril, če termična zapora dela še ne pomeni da so kontakti ok.
Kje so časi ko smo to ponavadi samo brikali za test.

Edit: odstranjena prponka PDF

Nazadnje urejal/a carli Čet Dec 01, 2016 10:26 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dolfi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2016 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.
Ko zapreš vrata se sklene tokokrog in pride napetost do krmilne plošče.
Tudi sem brikal pa vseeno je rezultat isti.
Ko stisneš start čas trajanja utripa, tako kot mora.
Ko vrata zapreš pa začne čas odštevat, ampak dela pa čisto nič.

Ta inverter sistem mi ni toliko domač. Sumim da je elektronika od inverterja šla. Pa verjetno ne dobi nazaj od inverterja signala na komandno ploščo da dela.

Samo kolikor sem brskal po spletu, če crkne krmilna enota za inverter javlja napako, ali pa se mogoče motim.

Priloge pa ne morem odpreti.
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2016 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi je samo PDF vezave. Nekaj sem verjetno zaštrikal samo da vidim kaj bo z ZIP Think
Za okvaro pa ne bi vedel, pogledal sem ker je mene en drug model matiral Rolling Eyes

gorenje_wa74183.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  gorenje_wa74183.zip
 Velikost datoteke:  3.06 MB
 Downloadano:  20 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dolfi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2016 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjana elektronika inverterja. Sedaj dela spet normalno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni