|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
To zame ni znižanje, ampak nateg narodov. |
Ni, če kupuješ redno v isti trgovini. Je pač naslednjič posledično manjši račun.  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, je res in ni res. Dejstvo je, da vsi trgovci s tem "dnar na kartico" zavajajo - dajejo neke popuste, ki to niso. Namreč, večino izdelkov po iskanju ponavadi najdeš v kakšni trgovini po enaki "znižani" ceni. To je samo način, kako kupca navezati nase. In presenetljivo dobro deluje!
Samo primer: Spar-ovi kuponi, ki jih občasno dobiš na dom. Tiste 30 in več % znižane cene s kuponom so tak nateg, da ga večjega ni - namreč, brez večjih težav najdeš tiste izdelke v več drugih trgovinah po enaki ali nižji ceni, pa ne rabiš "kupona". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.01 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
... In presenetljivo dobro deluje!.. |
Zato, ker je folk "zatupljen" .. in to namenoma ... ter neinformiran in neizobražen (samoinformiranje in samoizobraževanje je nujnost!). To ne pomeni "šolan" ... vsaj z veliko večino je tako ...
Don´t worry, keep Shopping !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem opazil vsaj eno malo podrobnost za mojo občino. Npr. najdražje LED sijalke fentaš ravno v merkatorju v vseh drugih trgovinah so pol ali še bolj poceni. Pa ni samo to problem, cene med različnimi trgovinami se lahko zamenjajo tedensko ali pa mesečno. Misliv boš, da sem nazadnje dobil poceni določen izdelek v merkatorju, drugič boš prišel spet isto kupiti bo tu podražen pri konkurenci za ugodnejši. Pa to brez kakšnih posebej omenjenih popustov.
Tako potem postane nakupovanje drobnari za živež cev projekt. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še dobro da smo vsi "šerloki" in da nam je jasno na kaj se tema nanaša, glede na to kako se začne.
To ne leti na mirkatmira. _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65 je napisal/a: |
..... da nam je jasno na kaj se tema nanaša,.... |
Nekaterim je jasno .
In da ti ne bo treba biti detektiv, ti bom razložil .
Vse skupaj se je začelo tukaj, proti koncu teme je webmouse predlagal nakup prenosnika v Leclercu s popustom Leclerca, na ta njegov prispevek je odgovoril protonček in njegov prispevek je bil še v okviru teme,
naslednji pa so šli iz okvirov teme ven, saj je šlo za popuste, ki to so ali pa tudi ne.
Dejansko bi moralo iti v smeti, ker je bilo offtopic, toda, če želite debatirati, zakaj pa ne, zato sem temu offtopicu dal naslov v kategoriji Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2016 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato so meni všeč trgovine, kjer je poceni in ni kuponov. Najbolj me jezi, da bi moral po 10 različnih izdelkov v 5 različnih trgovin, pa na točno določene dneve, po določene izdelke.
Ne rečem. Kakšna gajba piva na 25% kupon, pa kar paše
Je pa res, da se velikokrat pregovarjam za popuste. Sploh tukaj na našem koncu. Ne govorim za živilske trgovine.
Da pa ne govorimo kako imajo eni našponane cene. Pri nas imamo eno trgovino, ki konkretno izstopa v določenih izdelkih.
Kupil svetilko na led, 10€, na internetu 2,8€, vijaki dragi, barve ok, gradbeni material tudi drag, če se ne pogajaš za popuste, potem kakšne malenkosti. Na malih stvareh je še posebej navita cena.
Je pa res, da v tej trgovini dobim določeno orodje, npr Makita, ceneje kot kjerkoli. Tudi bela tehnika je poceni, če se prikažeš s ponudbo od drugje. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni