|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 10:15 am Naslov sporočila: Altera FPGA |
|
|
Ali kdo uporablja Alterine FPGA oz. CPLD produkte? Kako je z dobavljivostjo pri nas?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj malega sem se igral z EPM3064. Problem je da moraš vedno kupiti "neko" količino.
Pri sw moraš stalno spremljati popravke. Meni se je zgodilo, da stvar ni delala zaradi napake v njihovem SW. Ko sem o tem pojokal so dejali, da za napako vedo in da bo popravljena v naslednjem sp. No res je tudi, da so mi poslali preliminary popravek.
Občasno se da na e-bay-u kupiti manjše število primerkov po dokaj ugodni ceni, le poštnina te potem "ubije". No za razvoj je sprejemljivo. Vsekakor bolj, kot pa čakati 3 mesece na vzorce.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm... kot sem pricakoval.
To o SW je pa pri vseh proizvajalcih isto.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jul 17, 2006 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima če je kdo kaj delal z lattice programabilno logiko. Ne najdem namreč nobenega načrta za vmesnik ( PC - chip). Lattice seveda prodaja svojo varianto vmesnika, ki pa še zdaleč ni poceni.
In prav z Lattice čipom bi rad nekaj naredil. Vzorce že imam a mi nikakor ne gre, da nikjer ne najdem vmesnika.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Jul 18, 2006 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne Xilinx? Je vodilni proizvajalec CPLDjev in FPGAjev na svetu.
ISE 8.1i Evaluacijska verzija je zastonj, dol potegnes z www.xilinx.com ali
pa jo dobis pri meni. CPLDje in nekaj FPGAjev pa se da kupit tudi v nasih
trgovinah. Ce se kdo hoce zaceti igrati, lahko pri meni dobi vzorce CPLDjev
XC9572XL-7VQG64C.
LP Tomaz
_________________ Za www.quectel.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Tor Jul 18, 2006 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Gre za kaksno prednost pri nekaterih designih, ki jih imata Altera in Lattice. Vidim, da te male prednosti se vedno ne premagajo tezav pri dobavljivosti, sw in podobnih stvareh.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Tor Jul 18, 2006 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
tako Xilinx kot altera in lattice - vsi ponujajo free sw na svojih straneh. Stvar ima sicer WEB licenco, a ni nekih problemov. Vse sem že instaliral.
Začel sem z Xilinx. poglej sliko. SW krasen. vse dela.. Žal je ravno pri vezju, ki sem ga nameraval delat v stari verziji programa en majhen bug. Nova verzija dela korektno.
Prikazani čip XC9576 je lepa igrača. naredil sem digitalni PLL. stvar lepo deluje. No moja ideja je drugačna. Rad bi naredil nek instrument - generator. Zato pa se je izkazal ta čip precej premajhen. Večje izvedenke tega čipa pa imajo ničjo hitrost..
Altera. Dopadljiv sw, precej podoben Xilinx-ovemu. EPM3064 ! Z tem čipom sem naredil zelo hitra vrata v nek števec. Uporabno pri frekvenc metrih z hitrim odčitovanjem, saj je stanje delilnika (preskaler) v čipu mogoče odčitati. Tako za dosego natančnosti niso potrebni daljši časi. EPM3064 je zelo hiter in primeren za take stvari. Žal tudi ta čip ne zadovoljuje moje potrebe..
Lattice.. dobil sem vzorce.. bom preizkusil in vam poročam.. Če seveda staknem načrt za vmesnik.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.77 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
66.14 KB |
Pogledana: |
23 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni