|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Jan 01, 2017 4:44 pm Naslov sporočila: EPLAN P8 pomoč |
|
|
Prosil bi, če mi lahko kdo pomaga, kako se v eplanu naredi črta in pika za povezave PE (ozemlitve). Uporabljam pa starejšo verzijo eplana 1.7.12. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.60 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2017 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Desni klik, edir nato levi klik na crto in izberes crto ali pa pritisnes st. 4. Tako je v starejsi verziji. V novejsi lahko preverim v torek. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.86 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2017 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
To misliš, na črti (povezavi), ki jo program sam zgenerira ali na tisti črti, ki jo lahko sam narediš? Na tisti črti, ki jo sam narediš, tam vem to narediti. Na tisti, ki jo pa program zgenerira za tisto pa nevem kako jo spremenim. Niti kliknoti na njo se ne da. Mogoče se da na kakšen način narediti, da ustaviš, da program več ne bo avtomatsko generiral povezave?. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.60 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Jan 02, 2017 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem narobe napisal. Klik na vogal ali točko, na eni strani, nato še na drugi strani ponoviš. Poglej malo po youtube. Ne imenuje se edit, ampak attachment line data. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Riven Član

Pridružen-a: Ned 16 Dec 2012 18:33 Prispevkov: 194 Aktiv.: 1.28 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2017 4:50 pm Naslov sporočila: Eplan cena? |
|
|
Uporablja kdo Eplan? Zanima me cena za manjšo podjetje? Zdaj ne vem koliko to sploh stane. Potreboval bi program kot "podporo" elektro vzdrževanju in za kakšen projekt do cca. 50 strani.
Ima kdo kaj informacij? Bi moral kontaktirati SLO distributerja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16 Prispevkov: 318 Aktiv.: 2.38 Kraj: Radeče
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2017 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zastopnik (Exoreti) ti bo najbolj točno povedal ceno.
l.p. _________________ Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2017 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Eplan P8, 2.x
Kako večžilen kabel "združiti" v eno linijo, ki jo potem pelješ po straneh...ter jo potem zopet "razcepiš"?
Nekaj takega...
Hvala.
Glede cen pa nekako takole:
Compact ~1.700 Euro
Upgrade auf Select ~7.000 Euro (~8.700 Euro)
Upgrade auf Professional ~10.000 Euro (~18.700 Euro)
Dazu evtl. das ein oder andere Paket, je 1.000 bis ~4.000 Euro
dazu kommt noch (wenn gewünscht, aber sinnvoll) jährlicher Software Service (SSV) zwischen 16% und 20% des Kaufpreises ...
SSV beinhaltet Service per Telefon, Email, kostenlose Software-Updates, DataPortal, ...
Verhandlungsgeschick ... also in der Regel ist maximal 10% bis 20% machbar ...
oder du kauft einige viele Lizenzen, Multi Lizenzen oder so, dann ist das entsprechend auch günstiger ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.37 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pet Jan 06, 2017 10:42 pm Naslov sporočila: Re: Eplan cena? |
|
|
Riven je napisal/a: |
Uporablja kdo Eplan? Zanima me cena za manjšo podjetje? Zdaj ne vem koliko to sploh stane. Potreboval bi program kot "podporo" elektro vzdrževanju in za kakšen projekt do cca. 50 strani.
Ima kdo kaj informacij? Bi moral kontaktirati SLO distributerja? |
Konec 2013, ko sem šel na svoje, sem imel dilemo, kaj kupiti, izbiral sem pa med eplanom in wscadom. Ker nimam strank, ki bi izrecno zahtevale električne načrte v eplanu, sem kupil wscad, bil je približno pol cenejši. Za cca 3K€ +ddv sem dobil električne sheme expert (neomejeno), elektro omare advanced (elemente iz sheme "streseš" v omaro in jih razporediš, nima pa routerja) in električne instalacije lite (osnovno risanje instalacij po prostorih). Večino načrtov narišem za elektro omare krmiljenja in avtomatizacije pa je tole kar prava kombinacija. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 487 dni