www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mi lahko kdo priporoči kak I2S DAC?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2017 10:41 pm    Naslov sporočila:  Mi lahko kdo priporoči kak I2S DAC? Odgovori s citatom

Živjo!

Ali mi lahko nekdo prosim priporoči kakšen soliden DAC za predvajanje audia? Iščem nekaj 192KHz/24-bit, kar ima I2S vhod. Slednjega pa potrebujem, ker imam neko ARM ploščo, podobno kot Raspberry Pi vendar nekoliko drugačno oz. manjšo. Mikrokrmilnik lahko žene celotni Linux debian (brez grafike), plošča pa ima tudi I2S izhod za zvok.

V bistvu ne iščem nič kaj pretirano audiofilskega, kot je npr. Sabre ampak nekaj takega, kar se da enostavno dobiti na spletu in ni preveč drago. Namenjeno bo enemu manjšemu predvajalniku glasbe. Ojačevalec že imam, sprejme pa signal iz 3.5mm jack (izhod za slušalke).

Hvala, lp

tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 3:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej kaj je na stm32 discovery platkah.

F4-Discovery, F7-Discovery, vsi evali.

Preglej sheme vsake platke in bos nasel primerne cipe.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce ne rabis stereo, lahko s STM32F103RG preverjenoredvajas audio 44k/16bit na PWM izhod z uporabo DMA branja WAV datoteke iz SD kartice ...

Lp, g

tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Ce ne rabis stereo, lahko s STM32F103RG preverjenoredvajas audio 44k/16bit na PWM izhod z uporabo DMA branja WAV datoteke iz SD kartice ...

Lp, g

Ima predvajalnik čip, to bi bilo neumno početje. Zelo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stereo bi bil zelo dobrodošel, saj imam že ojačevalec stereo varianto. Na farnellu sem našel samo tole:
http://si.farnell.com/texas-instruments/pcm5100apwr/dac-32bit-384ksps-tssop-20/dp/2496328

F4-Discovery ima Cirrus Logic CS43L22 samo kolikor vem, teh čipov (podobno kot Sabre) ni v prosti prodaji. Treba je podpisati nek neumni NDA.

nejckovka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31
Aktiv.: 0.64

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mogoče kaj pomaga...

http://www.ti.com/lsds/ti/audio-ic/audio-dac-product.page#

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ajajaj, sem smotan Wink
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.40
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2017 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kaj v smislu PCM5102? Pri kitajcih dobiš kak modulček za ne kaj pretirano več, kot je Farnellova cena čipa.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2017 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, tole zgleda še najbolj obetavno, pa še PCB ima že narejet. Mislim, da bi bilo še najbolj pametno, če vzamem kak obstoječi audio modulček za Raspi, da ne bom kompliciral s svojo plato. Hvala, Frenki. Bom še na ebay-u prebrskal kaj imajo kitajci.

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni