|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kroski Član

Pridružen-a: Pet 17 Sep 2004 10:12 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.15 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Sob Jul 29, 2006 11:11 pm Naslov sporočila: Omejevalnik hitrosti |
|
|
Zanima me, če ve kdo kako se naredi omejevalnik hitrosti za moped?
Nekaj sem študiral, da bi se dalo to nekak narediti na podlagi merjenja vrtljajev ali?
lp, _________________ LP
Vsak začetek je težek! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Jul 29, 2006 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če nimaš mopeda friziranega, potem je že tovarniško omejen na 50km/h. Če pa bi rad naredil nekaj, da bi omejitev vklopil, ko te ustavijo ta plavi, ali ko pelješ moped na tehnični, potem lahko naediš en magnetni zaič, ki ti omeji hod bata za dodoajanje goriva v karburator. Ko je zatič sproščen, potem imaš polni hod batka, ko ga pa zatakneš se ti bo batek dvignil zgolj za kaj pa vem 3/4 hoda, pa imaš omejen. Elektronsko boš zadevo bolj težko rešil z obrati. Obrate boš že lahko meril, kako boš pa vbrizgal gorivo???
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kroski Član

Pridružen-a: Pet 17 Sep 2004 10:12 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.15 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Jul 30, 2006 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me če se da dobiti kje kaki načrt za merjenje vrtljajev. Po mojem, bi na do ločenemu segmentu (izhod za npr. ena od led diod) vezal tranzistor, preko katerega bi vklopil stikalo za ugašanje mopeda. _________________ LP
Vsak začetek je težek! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jul 30, 2006 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna elektronika bi se že našla ampak bo problem drugje ... če boš blokiral iskro ti bo v izpušno cev prišla nezgorena mešanica goriva in zraka kar bo precej pokalo "back-fire" ko bo spet iskra. Pri dvotaktaših takšen patent ne pride v poštev.
Verjetno bi bila edina varijanta kakšna elektromagnetna loputa-zapora pretoka pred uplinjačem ki bi zmanjšala pretok zraka in s tem količina bencina pri doseženi max. dovoljeni hitrosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Ned Jul 30, 2006 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ploščica v obliki dihtunge z majhno luknjo, ki se jo pritrdi med cilinder in izpuh. Sicer je pa najboljše narediti tako kot je napisal Gorazd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni