www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Daljinec ali podaljšek za gradbeni vitel
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 8:33 am    Naslov sporočila:  Daljinec ali podaljšek za gradbeni vitel Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
imam gradbeni vitel s katerim si pomagam pri obnovi stare hiše. Vendar ker sem večinoma sam, izgubljam zeloo veliko časa s hojo gor do tipkala, da ga upravljam. Tako se mi je pojavilo vprašanje ali je med vami že kdo predelal to tipkalo na daljinca ali pa vsaj potegnil iz originala podaljšek ?

Hvala za odgovore

2015-01-21 12.35.27.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  123.53 KB
 Pogledana:  13 krat

2015-01-21 12.35.27.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zmelly
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58
Aktiv.: 0.54
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, sam sem imel pred kratkim enako težavo. Sem pa sprejemnik montiral direktno na motor in ne v ohišje kjer je tipka. Lahko popoldne pripnem kakšno sliko. Manjša težava postane velikost vsega skupaj, ker sprejemnik potrebuje še nek napajalnik + kondenzator sem premaknil k motorju. Ampak deluje zadovoljivo in mnogo bolj uporabno kot tipka na meter dolgem kablu. Smile
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.69
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolegu sem enkrat podaljšal kabel od podobnega daljinca na 5m. Deluje še danes.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.37
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam ga za to, da potegnem čoln na prikolici doma po klančini. Kabel sem zamenjal z 10m dolgim, pa je. Če se prav spomnim, rabiš 5 žil, poglej, ko si ga že ravno odprl.
Še to,
primerno varen daljinec, pri katerem te ne bo strah da se mu v najmanj primernem trenutku "sfuzla", te bo stal več kot tisti vitel.

nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zmelly: prosil bi te za kakšno slikico tvoje rešitve

Hvala
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.60
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam v skednju montiran takšen daljinec in cca 7m kabla. Potrebuješ 5 vodnikov.
Na drugi lokaciji na drugem vitlu, pa imamo 3f 5polno vtičnico in vtikač, kjer po uporabi odklopimo komande, in ostane samo dvigalo.

Daljinec se lahko vzame 230V, in se reši tudi z njim.

batek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2015 21:58
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2015 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2015 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nostromo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2015 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.01
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2015 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2016 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam bi za omenjeni vitel potreboval stikalo. Gre za dvojno tipko on-off-on.

Na spletu sem našel
tegale

...vendar mi iz opisa ni jasno , ali je izbrani kot tipka, ali kot stikalo, torej da ostane v izbrani legi. Kaj pomenijo tile oklepaji (On)-Off-(On)?

Originalen je sicer tak.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2016 8:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je to, kar rabiš, sam se vrača v stanje off.

Poglej datasheet za ta model stikala (1572).

poule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 05, 2016 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, "momentary 2 sides"
Hvala.
Nazaj na vrh
sixkiller
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10
Aktiv.: 0.75
Kraj: Čatež / Trebnje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2017 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Servisiram en problematičen Nutool-ov električno vitlo/dvigalo in potrebujem pomoč.
Najprej je pred približno pol leta skurilo tipkalo za gor/dol in sem ga zamenjal z novim. Ker sem enako doživel že pri dveh/treh drugih takih nizkocenovnih dvigalih se niti nism ubadal z drugimi stvarmi. Po zamenjavi je dvigalo delalo pol leta in spet crknilo. Ker sem rekel, da je tega dovolj sem naredil nove komande z industrijskimi tipkami...in seveda dvigalo ni delalo. Skurjen je bil motor. Stranka je dala previt motor in stvar je delala 1 tedn. Potem je šlo dvigalo samo v eno smer. Razdrem nove komande in vidim, da je ena tipka stopljena in nedelujoča. Na tipki piše, da zdrži 6A. Je pa res, da obremenjujejo vitel s skoraj nazivno obremenitvijo (1000kg).
Ima kdo idejo, da bi bilo lahko narobe še kaj drugega? Kondenzator?

Ko sem premenjal tipke (dol/gor) je dvigalo delalo v drugo smer (novih tipk nisem imel s sabo). Tako, da motor deluje v obe smeri. Bojim se, da če zamenam tipke z novimi, da ne bo dlje delalo kot en teden.

Med pisanjem sem se spomnil, da smo komande "testirali", ko je bil skurjen motor (samo brnel) in bi res takrat lahko "načeli" tipke. Pa vseeno...bi lahko bil še kakšen drug problem, ki sem ga spregledal?

Vitlo

Simbolična slika novih komand:
http://ledsvetloba.si/artikel/trojna-tipka-el1-b339-ip44/#
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2017 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isti problem. Menjal tipke, na hitro stestiral... dela...ista težava po 2 dneh.
Ko sem vitel malo dlje testiral, sem opazil, da ima motor včasih pri pomiku "drugačen" zvok. Motor se je matral. Dejansko ni odpustila zavora. Motor jo je sicer premagoval,...vlekel pa je zelo velik tok (topilo tipke ob daljših hodih). Dokler je lastnik dvigoval samo bremena gor/dol za tista 2 metra,...sploh ni bilo težav, ko se je lotil dvigovat 10m v enem potegu,...so bile težave s toplenjem.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 487 dni