|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 7:43 pm Naslov sporočila: HOLOGRAM |
|
|
A se je že kdo od vas tukaj spraševal, kako deluje hologram? Ali je mogoče to stvar narediti doma?
hvala za odgovore! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, tukaj imaš vse lepo razloženo: http://en.wikipedia.org/wiki/Hologram in JA, hologramsko sliko lahko narediš doma, tisto, kar pa po mojem si ti misliš pod tem imenom - Holodeck, pa ne moreš, ker (trenutno še) ni možno. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne, zanima me prov hologram... tako, da bi en predmet recimo videl lebdeti v zraku (svetlobo seveda) v 3D obliki... to je možno narediti nekako preko odboja enih leč, se mi zdi... se je že kdo ukvarjal s tem?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za projekcije 3D slike v prostor imaš več načinov. Nobeden pa ni preprost in ne poceni. Od projekcije na hlape dušika, prozorne vijačnice, ki se vrti ter led displeja, ki se vrti v prostoru in z posebnimi pristopi ustvari sliko, ki je vidna iz vseh smeri. To zadnje sem celo videl na lastne oči. Razvija pa je ena Slovenska firma. Za domačo izdelavo? Ne vem no.. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
... led displeja, ki se vrti v prostoru in z posebnimi pristopi ustvari sliko, ki je vidna iz vseh smeri. To zadnje sem celo videl na lastne oči. Razvija pa je ena Slovenska firma. Za domačo izdelavo? Ne vem no.. |
Misliš na Idrijsko Rotomatiko? Naredili so LED display? Prvič slišim... Nam so demonstrirali samo fiksno sliko. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
ma mika me, da bi to zadevico imel...videl sem nekakšne grafoskope na straneh od firme VEGA, ki baje projecirajo 3D...
za pozanimat se je...
 _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 11:08 pm Naslov sporočila: re |
|
|
Ne Rotomatika Spodnja Idrija pač pa Kolektor Idrija _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm zanimivo. Prvič slišim za 3D projektor v povezavi z Vego. Tam delam v razvoju.
Neoto, kot vem si ti naredil uro, ki deluje na podoben princip. Rešitev, ki sem jo videl, je bila zelo podobna tvoji. Imela je le še dodatne elemente, ki so naredili sliko.
 _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem pomešal - kolektor<>rotomatika
Smo tako na hitro čez obe podjetji šli, da se ne spomnim, kaj kam spada. Vem pa, da so govorili o revolucionarnem panoju, ki je iz vseh strani enak za videt. Tukaj ni bilo nič govora o elektronskem prikazu.
Potem praviš, da so pogruntali? Pa je prav tako iz vseh smeri enako viden? Ker potem ga ne moreš kar enostavno multipleksirati, da ti prikazuje sliko... To bi bilo zanimivo videt! _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 5:52 am Naslov sporočila: |
|
|
a ni to nekaj podobnega na VEGI?
Link:http://www.vega.si/w3vega-eng/presenters.htm
 _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 7:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Presenter je sistem z digitalno kamero, ki ti omogoča, da predmet, ki ga postaviš na pladenj s kamero posnameš in potem z kakšnim LCD projektorjem projiciraš na steno množici ljudi.
Nima veze z 3D prikazovalnikom. Žal.. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 31, 2006 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj o 3D je napisano tukaj: http://www.vrex.com/ Med drugim so tudi 3D projektorji. Naredijo dobro 3d sliko ali video. Princip delovanja je drugačen od holograma. Razlika med hologramom in računalniškim 3D je v tem, da si lahko z računalnikom 3D lahko naredi/gleda vsak in to takoj. Domači hologram pa lahko takoj pravzaprav samo pozabiš.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni