|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ledius-e Član

Pridružen-a: Pet 25 Sep 2009 21:08 Prispevkov: 214 Aktiv.: 1.11
|
Objavljeno: Sob Mar 24, 2018 11:49 am Naslov sporočila: Element MP ZL28 |
|
|
Pozdravljeni.
Ker nisem ravno vešč v smd tehniki me zanima kaj bi bil sledeči element na sliki. (Ta z oznakami MP ZL28?) in kje bi se ga dalo dobiti?
Hvala za odgovore
Lp, D.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.48 MB |
Pogledana: |
34 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1979 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sob Mar 24, 2018 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namig administratorju: Mogoče bi bilo smiselno to temo prestaviti v bolj namensko temo, da se podobna vprašanja združujejo.
Moj odgovor je slučajno podoben kot pri predhodniku @matic_scetinec-u .
ST proizvajalec z marking kodo MP predstavlja SM6T27CA (27V TVS bidirectional dioda) . Link do datašita imaš zgoraj.
Za nakup povprašaj lokalnega prodajalca elektronskih komponent, lahko se pridružiš forumskim nakupom (npr. Mouser itd.) ali pa sam pobrskaš.
Npr. Mouser
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ledius-e Član

Pridružen-a: Pet 25 Sep 2009 21:08 Prispevkov: 214 Aktiv.: 1.11
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za odgovor!
Izkazalo se je da je zanič element zraven S1M Kaj pa naj bi bil ta element?
Kot sem surfal po netu piše da je neke sorte "rectifier" ampak mi ni jasno zakaj bi tak element bil vzporedno na vhodu (5V vhod), zato menim da sem našel napačen datasheet in da se pod kratico S1M skriva kaj drugega?
Bil je prebit in zato je uparilo napajalno vez.
LP, D.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1979 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
? Bodi natančen in razumljiv!
Kateri element zraven S1M, levo ali desno? Kateri element je prebit, S1M ali MP?
Levo je upor. Če piše na njem 1004 je 1 MΩ, če piše 1604 je 1,6 MΩ...
Če je zanič element desno od S1M, (firma ST, koda MP) sem ti povedal zgoraj kaj to je.
Če pa sprašuješ kaj je to zaen element S1M, je to dioda, logo od Diotec-a, TUKAJ imaš podatke.
Skurjena linija gre nekam pod S1M, mogoče tudi na MP.
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni