|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 2:05 pm Naslov sporočila: WIN XP - Zazna dva OS |
|
|
Pozdravljeni
Prijatelj ima v računalniku disk 120GB , razdeljenega na dve particiji(30+90) in je naložil Win xp in ko ga zažene, mu na zaslonu izpiše, da ima nameščena dva sisitema - ob sta enaka.Hotel sem mu pomagati , še enkrat sva formatirala disk(particijo 30GB) in še enkrat naložila XP, pa je stanje isto.Zakaj je prišlo do tega in kako naj ga rešim muk...Če izbereš prvi sisitem WIN XP se potem računalnik normalono zažene, če pa poženeš druge WIN XP pa pravi da jih ne more zagnati....tudi drugo particijo sva formatirala pa je isto..
Za vsak nasvet vam bova hvaležna.....
lep dan še naprej
C |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smolko Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2003 9:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živio, zakaj se to dogaja ne vem točno, najlažje je če greš na My Computer klikneš z desno tipko na miški, označiš properties, nato izereš advanced in tu se nahaja Startup and Recovery ali nekaj podobnega, izbereš in določiš da se ti zažene samo en OS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
no mislim da je nekaj narobe z boot loaderjem
probaj iti v windowsih na c: in tam poišči datoteko boot.ini
no in jo odpri z notepadom v njej je označeno koliko sistemov se ti zažene no in drugega enostavno izbriši seveda pa daj prej vse lepo varnostno skopirat če bi slučajno kaj preveč izbrisal
vsebina pa izgleda pa nekako takole za samo win 2000:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne kompliciraj s formatiranjem. Na "c:\" imaš datoteko boot.ini, kamor je zapisal dve možnosti. nekaj takega, kot tole:
Koda: |
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Server" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows" |
Odpri jo z ascii editorjem in neželjeno izbiro pobriši ven(pazi, v primeru brisanja napačne boš moral delat recovery ).
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Jan 13, 2004 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ups Cero, izgleda da sva odgovarjala istočasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 14, 2004 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
HVALA res ste dobri, sem šel po lažji poti, pa sem uporabil kar nasvet Smolka, stvar sedaj deluje povsem normalno
lep dan še naprej vsem skupaj
c. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni