www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Step up 96 V - 400 V

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Prispevkov: 648
Aktiv.: 4.00
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2019 7:30 pm    Naslov sporočila:  Step up 96 V - 400 V Odgovori s citatom

Lp
Rabil bi 1 kW pretvornik (boost converter) 96 V - 400 V za podaljševalnik dometa.
V pc napajalniku 1600 W sem našel podobno vezje z enim močnostnim tranzistorjem in tuljavo, ali bi se dalo kaj takega narediti doma.
Ima kdo izkušnje s takim vezjem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 968
Aktiv.: 8.48
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2019 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če TALE dela na tvojih 96VDC na vhodu, kupiš jih 8 in jim izhode vežeš zaporedno.
_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pirpy
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Prispevkov: 648
Aktiv.: 4.00
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2019 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

piše 90 VAC , verjetno ne bi na 96 VDC dobil polno moč, če sploh.
v mislih sem Imel nekaj takega.

https://www.ebay.com/itm/1500W-30A-DC-to-DC-10-60V-Out-12-90V-Boost-Converter-Step-up-Power-Supply-Module/292851584934?hash=item442f508fa6:g:5YAAAOSwydZcCNDM:rk:23:pf:0

Če bi mi kdo znal izračunati tuljavo, , menjal bi kondenzatorje tranzistorje in še kakšen upor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 11.04
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2019 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da predelava ni smiselna, saj menjaš vse glavne komponente.
Raje ga izdelaj iz nule. Za tuljavo bi lahko uporabil tako, ki je namenjena za PFC, saj so podobne napetosti. To si najbrž videl v tvojem PC napajalniku. Pri taki moči je smiselno narediti več (največ 4)-fazni pretvornik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Prispevkov: 648
Aktiv.: 4.00
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2019 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš kakšne napotke?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 11.04
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za zgled močnostnega dela lahko vzameš PFC 115Vac / 400Vdc 400W, saj so napetosti in tokovi podobni.
Predlagam 4-fazni, zato najdi ustrezen čip. Ali pa štiri klasične čipe, ki naj bodo v tokovnem načinu in jih sinhroniziraš na ločen vir ure.
Pri štirih fazah boš imel zanemarljiv tok skozi vhodne kondenzatorje in mnogo manjšega kot pri enofaznem skozi izhodne.
Če je to ločena naprava boš potreboval filter na izhodu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Prispevkov: 648
Aktiv.: 4.00
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam nekaj pokvarjenih pc napajalnikov 1600 W, ali bi lahko uporabil komponente in shemo z dodatkom svojega krmilnega čipa.?
Glej sliko, brez vhodnega gretza.



pfc1600w.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  235.89 KB
 Pogledana:  12 krat

pfc1600w.png




Nazadnje urejal/a pirpy Pet Jan 11, 2019 4:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pirpy
Član
Član



Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Prispevkov: 648
Aktiv.: 4.00
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2019 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen je 4 fazni prtvornik ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 11.04
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko. Vhodno kapacitivnost boš lahko povečal.
Če vzameš takega, ki omogoča vhod tudi 115Vac, bo zadostna tokovna zmogljivost. Če bi vzel takega, ki omogoča zgolj 230Vac, bi potreboval skupno dvojno moč.

Pri večfaznem pretvorniku moč porazdeliš na več faz, torej več ločenih pretvornikov, ki pa so fazno enakomerno zamaknjeni. S tem se zmanjša valovitost vhodnega in izhodnega toka in so lahko skupni kondenzatorji manjši. V tem primeru bi bilo zelo dobro imeti tokovni način krmiljenja, da bi se tok enokerno razdelil. Torej v tvoji shemi bi moral dodati upor.
Torej moj predlog (ki ne upošteva zaloge) je 4x 400W. Na to temo z lahkoto najdeš literaturo na spletu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 11.04
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2019 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri step-up pretvorniku pomisli na problem zaščite. Tudi pri zaprtem tranzistorju imaš diodo iz vhoda na izhod. Včasih se za to doda serijski tranzistor, odvisno pač od zahtev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1788
Aktiv.: 11.04
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2019 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi že dal 8 napajalnikov zaporedno, vzameš SD-200C, ker delajo od 72-144Vdc. Lahko pa zgolj 6 in zaporedno z vhodom. V slednjem primeru smo spet pri problemu zaščite.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 21 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group