www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

rad bi naredil zvočni modul

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
anejTS
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Avg 2006 22:38
Aktiv.: 0.27
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 3:06 pm    Naslov sporočila:  rad bi naredil zvočni modul Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo kakšne načrt tiskanega vezja za izdelati zvočni modul.Jaz bi rad da bi prvo v mikrofon povedal nato pa bi ko bi pritisnil na stikalo sprožil zvok ki sem ga povedal(da se bi zvok shranil)!
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na www,google,com "isd sound module" ali "isd sound recorder" najde zares veliko.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anejTS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem še začetnik pa nevem kaj naj izberem
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej bolj natančno kaj bi rad naredil oziroma za kaj boš to uporabljal.
anejTS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri modelni železnici bi uporabil zvoke od parne lokomotive pisk ali kaj podobnega!zato bi rabil
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 7:26 pm    Naslov sporočila:  rad bi naredil zvočni modul Odgovori s citatom

Anej,
če potrebuješ zvočni modul samo za model železnice potem je ceneje da poskusiš z čipom HT2830C ki generira zvok parne lokomotive.
Ta čip so imeli v Conradu, pobrskaj malo po njihovih straneh (poglej med kit kompleti).
Ker praviš da nimaš iskušenj poskusi najti kak KIT komplet, takega kot ga ti rabiš (v katerega bi posnel zvok) imajo v IC-ju.
Vlado
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anejTS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi si ga sam rad naredil nebi ga rad kupil v kompletu ker mi je zanimivo delati se nekaj naučim kot pa da vse kupim! Smile
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiv čip je ISD2560. Čip se uporablja za snemanje pozdravnih sporočil v telefonskih tajnicah. Sam sem kar nekaj delel s tem čipom. Nimam pa ravno vezja, ki bi zadovoljilo tvoje potrebe. A če dobiš datasheet verjetno ne bo težav. Večje težave bodo pri nabavi. Posamezne primerke se zelo težko dobi. Običajno je potrebno naročiti več 10 komadov. Tudi cena ni ravno od muh. Sam sem pred časom dal več kot 3K SIT za komad.
anejTS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja jaz iščem vezje!
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem mesec dva nazaj naredil točno takšno napravico. Mišljena je bila kot zvonec za moje "službeno" kolo. Sem planiral objavo projekta tule, pa se mi je zataknilo pri izdelavi primernega ohišja. Sedaj mi zadeva ždi v škatli in čaka, da se je lotim.... Rolling Eyes

Mogoče pa le objavim projekt...

anejTS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš mogoče načrt za tiskano vezje?katerega si hotel imeti na kolesu?
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam vse, saj sem zadevo naredil sam. Samo je 50% v SMD tehniki in vsebuje en težko dobavljiv ojačevalnik.
anejTS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 23, 2006 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi se dalo tisti ojačevalnik zamenjati z kakim drugim?(bolj dobavljivim)
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2006 12:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O, sancta simplicitas ... vzemi en EPROM, vanj posnemi en .wav file (raw format, izbrisan header, 8 bps), dodaj primeren generator ure in stevec (NE555 + 2 osembitna counterja), R-2R DAC ter eno stikalo za vklop. Strosek vsega nastetega je precej manjsi kot 1000 SIT, sploh ce imas dostop do starih EPROMov (ljudje jih mecejo v smeti z starimi motherboardi, graficnimi karticami, SCSI kontrolerji, itd.), vezje pa ravno pravsnje za popolnega zacetnika - sila preprosto in delalo bo cucuuuu Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni