www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SLO XP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 7:12 am    Naslov sporočila:  SLO XP Odgovori s citatom

Pred dnevi mi je zablokiral računalnik in edina rešitev je bila reset tipka.
Po ponovnem zagonu pa ni hotel več v windowse, tako ,da sem poizkusil z tisto možnostjo " zadnja še delujoča konfiguracija" ( ali nekaj takega...).
Nato se je vse v redu zagnalo, vendar kar naenkrat nimam več slovenskih XP-jev.

A je potrebno še enkrat inštalirati ali se da to kje nastaviti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.98
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja Win XP Slovenian Pack. Po moje bo dovolj, da ta del namestiš ponovno.
panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj na to sem takoj pomislil, vendar mi ni jasno, kako se lahko izgubi kompletna inštalacija, vsi ostali programi in datoteke pa jo ostalo nespremenjeno.
Zanima me, a je možnost kje nastaviti oz. preklapljati med slo in angl. verzijo XP-jev, kakor je to možno pri izbiri tipkovnice.

Citiram:
Obstaja Win XP Slovenian Pack

Do sedaj še nisem imel prilike inštalirati slo XP-jev brez XP Slovenian Pack-a.
A obstajajo mogoče Shocked
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo !
didaktik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Avg 2006 5:21
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 9:41 am    Naslov sporočila:  zanimivo Odgovori s citatom

mislim da bi bilo to preklaplanje možno, čeprav še nikjer nisem zasledil debate o tem. Ko sem razmišljal, mi je kapnilo le sledeče: Inštaliramo si slovenski paket in programi se posloveniji, vendar pa je že na začetku pred klikom install v oknu navedena angleška in slovenska verzija torej angleška že odklukana in je ni moč odklukati, označiš pa slovensko---torej ti sporoča sistem, da je angleška že nameščena, če to ni dovolj velik razlog za verjetnost preklopa, bi pa omenil programe--kljub temu, da imamo slovenski paket in da imajo mape slovenska imena, nekje ostane imenik zaradi inštalacij angleških programov, da se direktoriji med sabo prepoznajo--recimo--ko se določena zadeva inštalira imam pot na svojem računalniku
dokumenti......., angleško pa naslavlja documents and setings---torej vseeno po imenu ve kam in kako---se razumemo?
nekje je imenik!---zanima me pa kako mu upočasni delovanje, ko mora vsakič do imeneika in nato naprej do mape?---Obstajajo pa programski paketi, ki celo poškodujejo to pot, ali pa so nepravilno usmerjeni, da te poti nimajo--torej--kljub temu da sem inštaliral slo, mi pri nekem programu--pa ne vem točno katerem; ko jih imam toliko gor, pokaže angleški meni, ko kliknem z desno tipko miške na ikono--torej open in ne odpri---se pravi da program narekuje imenik--hm----že mal bluzim kaj ne-hehehe???????
Skratka zanimiva zadeva---če je preklop možen, je vsekakor vreden iskanja!!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Obstajajo !

Katera je pa to verzija XP-ja, da je v osnovi slovenska?? Shocked prvič slišim kaj takega. Sicer je pa vse enkrat prvič Laughing

didaktik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Avg 2006 5:21
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:  narobe napisano ali pa prebrano Odgovori s citatom

Če je bila moja izjava zavajajujoča, se opravičujem!
verzija je v osnovi angleška,vendar povožena z LIPom---slovenski dodatek.
Vendar se težava pojavi, ko pride do želje da bi preklopil na angleško za trenutek--in to nas zanima--KAKO BI TO STORIL?
očitno je možno, če se je nekomu ponesrečilo--?

Nazadnje urejal/a didaktik Pet Avg 18, 2006 12:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nekaterih HP-jih, ki imajo preload in med instalacijo izbereš jezike in tipkovnico imaš kasneje v nastavitvah opcije "jezik v menijih" in potem lahko spreminjaš SLO ali AN. To sem do zdaj zasledil le pri brand name računalnikih in še to samo v primeru preload-a. Drugače obstaja SLO lang. pack vendar samo za XP Professional. Ko ga instaliraš ti pove, da je prednaložen že AN pack in če želiš lahko dodaš SLO pack. Če ga kasneje želiš odstraniti, moraš narediti uninstall SLO Lang. pack-a.
Nazaj na vrh
thaking
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 21:51
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj preklop med SLO in ANG je možen? Shocked Shocked

Če kdo kaj ve o tem se naj malo razpiše. Kakor [slovenščina je zame španska vas] vem obstajajo samo angleški windowsi, pol pa gor nasnameš SLO pack, ki pomoje "prepiše" ključne datoteke od ANG windowsow. Če hočeš spet nazaj ANG moraš dati unistall SLO pack, samo da bi preklaplal pa ne vem Question Question Question

LP
Nazaj na vrh
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2006 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem napisal, na nekaterih preload-ih od brand name Pc-jev sem opazil možnost izbire jezikov v menijih.

Lp

P.s. pripenjam še slikico.

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2006 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

panasonic je napisal/a:

Do sedaj še nisem imel prilike inštalirati slo XP-jev brez XP Slovenian Pack-a.
A obstajajo mogoče Shocked

volkd je napisal/a:

Obstajajo!

robertos je napisal/a:
Katera je pa to verzija XP-ja, da je v osnovi slovenska?? prvič slišim kaj takega. Sicer je pa vse enkrat prvič

Kaj je zdaj z odgovorom DARKO, na katerega vsi nestrpno čakamo?
Katera verzija XP-ja, je v osnovi Slovenska? kot si zapisal, ali pa morda nisi dobro prebral kaj je napisal panasonic? Prosim za odgovor!

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 17, 2006 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WIN XP PRO SLO !

WIN XP HE SLO !

Sicer je pa že didaktik odgovoril takoj za mojim postom.
http://www.jae.si/tree.aspx?nodeid=1924

panasonic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 18, 2006 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem se pozanimal prav na tem naslovu (linku), ki si ga pripel na post.

JIH NISO ŠE NIKOLI IMELI (NE OBSTAJAJO)!

V škatli dobiš dva CD-ja, original angleški in pa slovenski dodatek.

No, to sploh ni bil namen mojega vprašanja, ampak me je zanimalo, če je možno kje slovenščino ponovno vklopiti brez ponovne inštalacije.
Ni mi namreč jasno kako se lahko izgubi slo XP, ostalo pa deluje naprej kakor, da se ni nič zgodilo !
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.01
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 18, 2006 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je to možno zato, ker je jezik lahko nastavljen glede na uporabnika. Če se ob sesutju diska pokvari uporabniški profil je možno, da se zgubi nastavitev za jezik?
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 19, 2006 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

panasonic je napisal/a:
Ni mi namreč jasno kako se lahko izgubi slo XP, ostalo pa deluje naprej kakor, da se ni nič zgodilo !

neke vrste System Restore, ki obnovi samo windowse in ne briše programov...... druge variante ne vidim...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni