|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Ali ste zadovoljni s trenutno zaposlitvijo? |
Zelo |
|
17% |
[ 17 ] |
Je kar v redu |
|
28% |
[ 28 ] |
Nekaj srednjega |
|
17% |
[ 17 ] |
Nisem zadovoljen |
|
14% |
[ 14 ] |
Nimam službe |
|
23% |
[ 23 ] |
|
Skupaj glasov : 99 |
|
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Avg 25, 2006 11:40 pm Naslov sporočila: Ali ste zadovoljni s trenutno zaposlitvijo?(anketa) |
|
|
Ali ste zadovoljni s trenutno zaposlitvijo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh...pa kaj je z nami štromarji?! Večina nezaposlenih (tako kaže trenutno stanje ankete)
Malo je takih, ki so zadovoljni. Seveda, služb, ki bi bile dobro plačane za malo dela skoraj ni, je prej obratno. Sicer pa mislim, da je dobro počutje in razumevanje s sodelavci veliko več vredno, kot mastna plača. Če pa ni ne enega, ne drugega, potem pa se odgovori z nezadovoljen. No, jaz sem že med njimi, vendar ne zaradi razumevanja, ampak zaradi narave dela...moram se prebiti v DZ
LP GOrazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd je napisal/a: |
Uh...pa kaj je z nami štromarji?! Večina nezaposlenih (tako kaže trenutno stanje ankete)
|
No ja, eni trenutno še študiramo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede števila nezaposlenih se niti ne čudim glede na to kar sem videl po zaprtju firme ko je ostalo na cesti kar nekaj štromarjev-elektronikov. Če pozabimo višine plače ni tako lahko dobiti vsaj približno ustreznega delovnega mesta. Po preteku dveh let sta samo 2 od 10. dobila ustrezno službo. Nekateri smo še na borzi, eden je voznik buldožerja, drugi je trafikatn, tretji je pobiralec parkirnine ... in to elektroniki z 10 do 20 letno prakso v industrijski elektroniki na sodobnih strojih.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.14 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd je napisal/a: |
...Sicer pa mislim, da je dobro počutje in razumevanje s sodelavci veliko več vredno, kot mastna plača.... |
Sam sem zaposlen preko študentskega servisa, kot programer. Samo delo je zelo dobro, vendar kot je rekel Gorazd je ujemanje z kolektivom in dobro počutje dosti več vredno. Mi je prav žal da bo spet treba v šolo.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Avg 26, 2006 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem v tem trenutku ne upravljam več toliko elektro dela. Po stečaju podjetja sem se zaposlil v kontrolnem centru ene proizvodne linije, ki je v fazi zagona. (bom ob priliki posnel kako fotografijo) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Glede števila nezaposlenih se niti ne čudim glede na to kar sem videl po zaprtju firme ko je ostalo na cesti kar nekaj štromarjev-elektronikov. Če pozabimo višine plače ni tako lahko dobiti vsaj približno ustreznega delovnega mesta. Po preteku dveh let sta samo 2 od 10. dobila ustrezno službo. Nekateri smo še na borzi, eden je voznik buldožerja, drugi je trafikatn, tretji je pobiralec parkirnine ... in to elektroniki z 10 do 20 letno prakso v industrijski elektroniki na sodobnih strojih.  |
Žalostno, čeprav kar malo čudno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, zanimivia statistika. Sam sem ravno v dilemi, kaj narediti. Sedaj ni slabo, so pa pred vrati težki časi (vsaj tako izgleda). In ravno sedaj je padla nova ponudba. Po 20tih letih v eni firmi zamenjati? Eni pravijo, da je potrebno imeti j....a, drugi pa drži vrabca v roki. Komu verjeti??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
pero je napisal/a: |
Iztok je napisal/a: |
Žalostno, čeprav kar malo čudno. |
Zakaj se ti zdi čudno? Meni je to, glede na število zaprtih proizvodenj, čisto logično. Sprašujem se le od česa bodo ljudje živeli, če se razvija samo še trgovina?
Na ta način bo financ enkrat zmanjkalo ...
BTW, tudi jaz sem en teden po oddaji tistega posta dobil službo. Lahko ugibaš v kateri branži - trgovina.
Na srečo v tehničnem sektorju, kjer mi večina dosedanjega znanja še vedno pride prav, čeprav mi bodo razna specialna znanja (PLC krmiljenja, vrhunska merilna tehnika, itd.) preprosto "zakrnela" oziroma jih bo povozil čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo.
Jaz delam preko študenskega servisa v eni izmed večjih firm v slo in sem zelo zadovoljen.
Sem skrbnik računalniškega omrežja in računalnikov v firmi.(samo za poslovno enoto mb ca. 70pc-jev)
Je mi pa zelo všeč to , da si lahko delo prilagajam na študij in ne delam ravno za mali denar.
Vsi vemo kaj mora biti urejeno in nihče me ne gnjavi kdaj to bo ali koliko časa sem zato porabil.
Meni je res super.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni samo elektronika na psu kar se tiče dela. Kemija je isti šmorn. Dobit službo je težko, dobit dobro službo (=zanimivo delo) je še težje.
Sam nisem zadovoljen. Delo me niti ne zanima, odnosi so slabi. Ima pa ta služba nekaj prednosti - ni ure, plača je razmeroma dobra, 2 km od doma... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.84 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa samo čakam na boljšo delovno ponudbo in že šibam iz privatnikovih rok, razen, če mi zviša plačo, katera bo večja od nove službe. Kolektiv je res da dober, delama vedno dva, torej sma že zelo utekočena, da je delo brezhibno in kvalitetno. Odnos pa je tudi zelo dober.
Ne vem no, nekateri gledate na dobre odnose, meni pa se bolj dopade večja cifra na trnsakcijskem računu. Odnos s sodelavci je ponavadi tak kot si ga sam ustvariš. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Odnos s sodelavci je ponavadi tak kot si ga sam ustvariš. |
Lahko, lahko pa ne. Če je vmes kakšna nevoščljivost ipd je odnos na psu, čeprav se sam trudiš da ni tako. Skratka, odnos ni enostranski. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem s.p. , trenutno že 19 mesecev na bolovanju. Po preživeti možganski kapi je moje stanje tako, da imam dobre in slabe dni. Ko so dobri lahko aktivno počnem karkoli kar ni ravno nevarno (lestev, višina, vožnja) kako uro ali dve. Potem moram počivat. Ko so dnevi slabi je pač slabše.
Delam na tem, da se invalidsko upokojim.
Nisem zadovoljen, ker imam sina, ki študira in bi raje delal, ker brez tega pač ni denarja. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čudi me, da elektrotehniki ne dobijo službe. No, večina elektrotehnikov, ki so zelo sposobni, se preveč ceni da bi delali za mali denar. Nekateri so zaradi tega brez zaslužka, nekateri pa dobro služijo z občasnim delom. Kdor je zares dober ima dovolj dela, seveda mora imeti tudi voljo do dela, če ne ima samo veliko dela, pa nič narejenega, s časom pa ne bo imel več dela
Je pa res, da po raznih stečajih mnogi končajo na čisto drugačnih delovnih mestih. Za to smo velikokrat prisiljeni čisto iz preprostega razloga: preživeti.
Mimogrede, če koga zanima delo v Kranju in se spozna na elektriko, elektroniko, avtoelektriko, hladilne naprave, avtomehaniko in še kaj zraven, lahko dobi dobro in precej odgovorno delo. Meni delo ki ni blizu doma ne odgovarja, pa če je to več kot 8 ur ... tako da ... Ne pozabite, zadnji stavek je offtopic, zato v tej temi ne pišite o moji omembi, ampak samo privat na mail. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni