|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
polh Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27 Prispevkov: 225 Aktiv.: 0.95 Kraj: Maribor-Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 12, 2006 9:55 pm Naslov sporočila: Težava z reciverjem |
|
|
Lepo pozdravljeni!
Moj Yamaha reciver mi je pred kratkim žačel nekaj nagajat. Ko ga vklopim se pojavi napis na zaslončku tako kot treba, potem se pa po slabi sekundi reciver izklopi. Včasih se pa vseeno normalno vklopi.
Ker ojačevalci ravno niso moje področje, mi prosim svetujte kaj bi to lahko bilo in kaj naj preverim, če se komu po tem skopem opisu kaj sanja...
Hvala za pomoč.
Lp Tine |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Pon Avg 14, 2006 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čisto na splošno: aktivira se mu zaščita.Lahko je v okvari prav to vezje za zaščito |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27 Prispevkov: 225 Aktiv.: 0.95 Kraj: Maribor-Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 22, 2006 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj takšnega sem tudi domneval. Da se zaradi nekakšne zaščite izklopi. Kje pa bi se naj to vezje kaj nahajalo v napravi?
Hvala!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.10 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
To vezje je del ojačevalca.Če nimar ravno prakse z elektroniko boš težje našel.Če je vklop zvočnikov preko releja,je to dobro izhodišče za začetek
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Avg 23, 2006 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aktivna zaščita ponavadi izključi samo zvočnike v ojačevalcu, ne cele naprave. Če ugasne tudi zaslonček, je narobe nekaj drugega. Brez ogleda in meritev (in načrta) ni pametne diagnoze. Naprava je definitivno pokvarjena. Ne vključuj in ugašaj je, v upanju da se bo napaka odpravila. Z vsakim vklopom lahko sedaj narediš še več škode.
Omenjaš receiver. Ti nimajo zaščite, ker je izhodna moč majhna. Ali imaš receiver in ojačevalnik ali kaj drugega?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Simon Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne poznam rešitve problema, bi pa rad razjasnil pojem receiver.
Receiver je A(V) sprejemnik, ki že vsebuje tudi končno stopnjo ojačevalca in ne samo vmesno. Če bil bil brez, bi bil samo tuner.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh Član

|
Objavljeno: Sre Avg 30, 2006 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Simon je prav povedal kaj imam . Žal imam trenutno zelo malo časa, da bi se ukvarjal z zadevo in bom malo kasneje kaj več povedal in pogledal ter še kaj poslikal. Upam, da mi vmes ne pobegnete kam.
Lp Tine |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni