|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2006 7:42 pm Naslov sporočila: Oh ta slovenščina... |
|
|
Zivjo!
Zadnje dni pišem diplomo in se lomim na poslovenjanju izrazov... Saj poslovenit jih še ni tako težko, večji problem je, če nočeš da izpade popolnoma neumno. Kaj če bi skupaj naredili nekakšen slovar, pa ga potem zberemo v enem postu
Trenutno imam v paci:
-Flash Pomnilnik (bliskovni se sliši totalno neumno)
-Periferne naprave
-8 bitni port (kar težko bi se sprijaznil, da so to vrata!?! Tista serijska vrata še nekako gredo, ampak port na mikrokontroleju je pa ja port )
-Pin _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2006 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Flash naj bo kar flash - to je isto kot bi hotel posloveniti npr. Microsoft. Prav tako mislim, da sta vredu periferna naprava in vrata (vhod, izhod.... skozi vrata... recimo ). Pin kot pin mikrokontrolerja je lahko nožica, pin kot PB.2 pa vhod ali izhod.
Vsaj tako bi jaz poslovenil. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2006 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bo TA STRAN v pomoč.
Sicer pa bi sam obdržal neprevedeno, po "prevodu" bi namreč imel bliskovni pomnilnik ...
Lp, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2006 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta slovar sploh ni tako napačen... Vsaj približno vidiš kam pes taco moli. Hvala. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Čet Sep 07, 2006 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz bi pisa "flash", za prefirerijo bi se izognil tej besedni zvezi in bi govoril vecinoma o "sotalih" napravah/enotah, port je pa pac vhod/izhod ali nekaj takega, odvisno od tega, o cem govoris.
Hvala k, da sem ze zdavnaj zakljucil z mojim studijem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni