|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2020 6:43 pm Naslov sporočila: Tiskano vezje - testna točka |
|
|
Nikoli na vezju še nisem videl, da bi bil testpint položen direktno na vio. Ponavadi je od vie potegnena linija do pada/testpointa. Ali mogoče kdo ve zakaj, ali je kak razlog za tem? Če bi bil testpoint na vii, verjetno še lažje kaj zmeriš, ker imaš že luknjo kamor lahko vstaviš špico od osciloskopa. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sre Jan 29, 2020 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče zato, da s štokanjem po luknjici ne poškoduješ prehoda iz layerja v luknjo, s tem mislim, da bi lahko s poškodbo prekinil električno povezanost. Malo sem čudno napisal, ampak upam, da ste razumeli kaj sem želel povedat.
Pogosto so via luknjice zapackane z nekim lakom, tako da to ni primerno mesto za test point.
Test point ni namenjen samo meritvam z osciloskopom ali merilnimi konicami multimetra, v proizvodnji imajo tudi testne panoje s "pogo" kontakti, ki nalegajo natančno na TP. Seveda na enak način lahko dostopajo do ICSP, JTAG in podobnih konektorjev za programiranje, ni nujno da so ravno letvice ali konektor, tudi TP je v redu za ta namen. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni