www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Digitalna kamera ter resolucija snemanja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kopy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 24 Avg 2006 19:32
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 05, 2006 7:00 pm    Naslov sporočila:  Digitalna kamera ter resolucija snemanja Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Spet jaz in moje kamere:), Gledam tale model http://www.sony.si/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR90E&site=odw_sl_SI&pageType=Overview&category=CAM+Hard+Disk+Drive
pa me zanima dejanska resolucija v kateri kamera snema. Je to pac DVD resolucija(720x576) al v kateri drugi. Zanima me tudi razlaga tegale podatka:

Število točk v načinu aktivne kamere (K)

Način 16:9; 2057,3 / način 4:3; 2048

Število točk v načinu aktivnega spomina (K)

Način 16:9; 2286,1 / način 4:3; 3048

Celotno število točk (K)

3.310

Stevilo tock?

Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70655.63

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 05, 2006 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 05, 2006 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osnovnosolska matematika pravi, da s tistimi stevilkami nekaj ne bo v redu (ali razmerje ni tocno 4:3 oz. 16:9, ali pa stevilo tock ni podano dovolj natancno), npr.;

2048000 = ((4*X) * (3*X))

preprosta kvadratna enacba

X je ranga 400+, ergo je locljivost precej vecja od DVD, a zelo "ne-okrogla", ce navedeni pdoatki drzijo.

Zelo varno pa je predpostaviti, da locljivost v nacinu zajemanja videa ni vecja, kot v fotografskem nacinu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2006 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DV kamere so pač DV kamere in ven pljunejo film v resoluciji 720x576.
To, da ima senzor bistveno več pikslov kot je potrebno nima s tem nobene povezave. Večji senzor se pri kamerah običajno uporablja za fotografiranje, za funkcijo stabilizacije slike in še kup ostalih zadev, ki v končni fazi izboljšajo kvaliteto slike, toda izhod je vedno 720x576. Če vklopiš 16:9 pa imaš zaradi razmerja na vrhu in spodaj črn rob.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.62
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2006 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
Če vklopiš 16:9 pa imaš zaradi razmerja na vrhu in spodaj črn rob.

Očitno odvisno od kamere.
Pri moji je tudi pri 16:9 resolucija izhodnega videa še vedno 720x576, le da pixel ni več kvadraten, ampak bolj stisnjen. Zaradi tega je slika, direktno zajeta s kamere videti zelo stisnjena od strani skupaj. Vsi ti podatki so shranjeni v AVI fajlu in jih ustrezen program potem "raztegne".
Črnega robu pa ni bilo nikjer.

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2006 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Pri moji je tudi pri 16:9 resolucija izhodnega videa še vedno 720x576, le da pixel ni več kvadraten, ampak bolj stisnjen.

To je samo eden izmed trikov, kako pri razmerju 16:9 izrabiš celoten nabor pikslov, ki so ti na voljo. Toda ko tako zadevo gledaš na običajni televiziji se ti takoj pojavi vsa beda tega trika. Ali rob ali stisnjena slika, kar pa ni to, kar bi si želel. Če pa vse skupaj gledaš na HDTV (1280 x 720) pa je spet vse skupaj bolj "ubogo". Za korekten 16/9 bo potrebno počakati na naslednjo generacijo naprav.

HDV camcoderji, ki se sedaj dobijo so vsaj za moj okus še predragi za domačo uporabo. Imam občutek, da se proizvajalci še malce lovijo in učijo s temi novimi standardi. Še posebej mi ni všeč, da ne pljunejo ven surovega podatka, temveč pri shranjevanju vključujejo kodiranje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni