|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
veso266 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 12:52 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.71 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2023 11:53 am Naslov sporočila: Kje kupiti magnetno rapid start dušilko |
|
|
Dober dan želim, mene pa zanima, če bi mi lahko pomagali pri izbiri Ballasta za 2x T8 36W Flurescentno sijalko
Takole je, moj obstoječi elektronski ballast je nehal delovati (zelo počasi se prižge, ter samo eno luč lahko zažene, pri dveh lučeh (če sploh dela) sta zelo temni), tudi ena luč na trenutke utripa, ter ballast oddaja neke čudne zvoke
Do sedaj sem imel Elektronski Ballast, ki je podpiral 2x 36W T8 sijalke, nikoli ga nisem preveč maral, saj je vedno povzročal elektro magnetni hrup , ki sem ga moral poslušati z radijskim sprejemnikom, če je luč gorela. Zato sem kar vesel, da ga lahko zamenjam s čim boljšim
Torej, Ballast more obvezno bit magnetni (tisti ki imajo tuljavo), ter rapid start
Rapid start more biti zato, ker žal moje podnožje, nima nobene luknje za štarter, ter tudi nekje sem prebral, da naj bi rapid start ballast bil bolj prijazen do T8 sijalk (kar je sedaj še tako bolj pomembno, saj ima EU neke čudne ideje, da se Flurescentnih sijalk nebi smelo več prodajati ali izdelovati, zato morajo moje obstoječe T8 sijalke, čim dlje zdržati)
Magnetni pa mora biti zato, ker ne svinja po KV radijskem spektru, ter po mojih izkušnjah dlje zdrži (doma imam en preheat ballast ki deluje že 45let (le luč je bilo potrebno zamenjati 2 leti nazaj)
Zato me zanima, ali mogoče kdo ve, kje bi lahko kupil Magnetni rapid start ballast, ki bi podpiral 2x 36W T8 žarnice
Problem, je ker ne vem, katera bi bila kompatibilna z mojo T8 36W sijalko
Sedaj, če se tega pri nas ne da več kupiti, bom šel pa v BiH ali pa v Srbijo iskat, le nek nasvet rabim, kako najti pravo dušilko
PS: Led zamenjave niso alternative, saj oddajajo svetlobo samo navzdol, večina, niti diffuserja nima (zato vidiš vsako led luč posebej), ter vsaka led zamenjava (tudi tiste ki naj bi bile direktno na 220V priklopljene) ima notri nek svoj stikalni napajalnik (kaj drugega pa je v koncih, kjer ni svetlobe), kar spet povzroča hrup
Hvala za odgovor ter lep pozdrav
PS2: Upam da je slovnica sprejemljiva |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni