|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kranjc Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13 Prispevkov: 233 Aktiv.: 0.98 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:06 pm Naslov sporočila: MP-LAB težava |
|
|
Pozdrav!
Spet se obračam na vašo pomoč. Zanima me, če je že kdo imel podobno težavo s shranjevanjem v MP-LABu. PC je bil ravnokar formatiran in mislim da kakšnih problemov z prepiri med programi nebi smelo biti. Print screen je v priponki.
P.S. Odprt je example program.
Hvala za pomoč!
LP B. Kranjc
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
91.93 KB |
Pogledana: |
70 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj dela tam tisti vprašaj: /Bla?/
Mogoče tisto moti?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljas torej en starinski MPLAB in datoteko hoces shraniti v direktorij, ki ima v imenu znak, katega MPLAB ne razume, in zelis vedeti ali ima kdo od nas tudi enake probleme ? Sam shranjujem projekte v direktorij z normalnim imenom (brez eksoticnih znakov), pa se vedno naletim na omejitev (kaze, da je dolzina imena projekta omejena, ce jo presezes, se ne prevede pravilno).
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta MP-LABje pa res občutljiva stvar. Umnik si imel prav ja. Najlepša hvala za hitro pomoč. Sokrat, tudi novejši MP-LAB mi je isto naredil. Glede eksotike znakov je pa tako: Win98 SE mi shrani brez problemov. XP pa vidim da ne razume najbolj abecede naroda na južni strani Alp. Toliko o tem.
LP B. Kranjc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Maj 22, 2007 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
MPLAB tudi šumnikov ne mara, enkrat sem po pomoti kopiral projekt v novo mapo, ki je vsebovala šumnik. Mplab-u se je čisto zmešalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Še iz časov DOS-a vemo, da je vprašaj nadomestilo za en znak pri iskanju (podobno kot zvezdica) in ni namenjen temu, da se ga uporablja v imenih direktorijev.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Za shranjevanje uporabi kakšen krajši direktorij. Na primer: c\mplab. Trenutni direktorij c:\documents and settings\Blaž\desktop\ je že tako zelo dolg in nepregleden.
Vprašaj pride od (ugibam) Blaža. Mplab pa umlautov ne podpira.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kranjc Član

|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
in ni namenjen temu, da se ga uporablja v imenih direktorijev. |
Pa menda ja ne mislite da sem za ime mape uporabil "?". Tisto je Ž ja jur. Tako pot sem izbral ker je to namizje-meni najprej dostopna mapa. Torej za vse ki boste naleteli na težave s shranjevanjem, poskusite shraniti v mapo z potjo brez šumnikov.
Osebno bi nazadnje pomislil na to, da bi imel en relativno nov program v letu 2007 probleme s šumniki.
Še enkrat hvala za odgovore!
LP B. Kranjc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
MPLAB 6.20 je vse prej kot program iz leta 2007. Obenem pazi tudi na dolzino imena (skupaj z absolutnim imenom direktorija), sicer se pojavijo problemi ... program se noce prevesti in podobno.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom se je znana firma ömv preimenovala v omv. Povedali so zakaj: Preprosto, nihče razen nas ne uporablja umlautov. ČŠŽ je precej podobna stvar. Windowsi, office in podobne stvari so splošno uporabljani programi, zato regionalizacija (precej drago) ima smisel. Mplab je zelo specializirano orodje (koliko Slovencev ga pa uporablja?), zato se lokalni znaki ne splačajo. Ker je Mplab free orodje, ima avtor pravico omejiti določene funkcionalnosti programa. Če bi ga predelali na slovenske črke, bi ga morali še na albanske, pa norveške, pa še kaj. Umlautov je veliko.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni