|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 5:56 pm Naslov sporočila: Gmail - kako FWD |
|
|
Imam (mogoče enim smešno) vprašanje. V Gmailu nikakor ne najdem funkcije Adresar ko kliknem na Posreduj? Kurzor skoči na okence Za: kot se vidi na sliki
... in če želim dodat prejemnika moram odpreti novo okno z Gmail pošto in v njemu posebej odpret adresar potem pa Copy/Paste lepit prejemnika.
Obstaja kakšna druga normalna varijanta kot jo ima npr. Outlook  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojih izkušnjah moraš tja napisati prvo črko (ali več) email naslova in gmail ti potem spodaj napiše vse naslove (na katere si že pošiljal), ki se začnejo s to črko (ali temi črkami). _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj sem že vnaprej vedel da bo nekaj preveč "simpl" ... jaz pa
Včasih je res treba uporabit tudi tipkovnico ... ne samo miško.
@Domenius, hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema.  _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa gmail in outlook express ? zadeva že deluje ali ne? jaz sem sicer pred meseci ustvaril račun na gmailu, ki pa ga ne uporabljam, ker se outlook express ni povezal ... ne vem zakaj, pa se tudi nisem poglabljal, saj pravzaprav takega predala ne potrebujem, zahtevam pa, da mi predal deluje preko pop3 strežnika, ker hočem imeti vso pošto na računalniku in ne nekje na nekem strežniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.54
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reber, si pravilno nastavil tip povezave (Gmail uporablja drug port, ker je komunikacija kodirana, in se ne prikljuci na pop3 port) ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
@reber tukaj imaš vsa navodila KLIK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.97 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Sep 10, 2006 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
hočem imeti vso pošto na računalniku in ne nekje na nekem strežniku. |
Zakaj pa ? V čem si na boljšem, če imaš pošto na lastnem računalniku ?
Ko bi nesrečni outlooooooook to pošto razumel kot podatke in bi jo dal na kako pametno mesto bi še razumel. Tako pa jo pomeša nekam, ker jo ob ponovni instalaciji OS sigurno iztgubiš. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj gmail uporablja za prihajajočo pošto pop strežnik (pop.gmail.com). Vsa pošta pa ob enem ostane tudi na gmail strežniku. Se pravi imaš backup vse pošte. Pop strežnik ima gmail vsaj že leto, če ne več. Dela brez problemov. Tudi velikost predala je dovolj velika, da skoraj ne rabiš brisati pošte (sam imam zasedenih 76% od 2763MB prostora, uporabljam ga pa izključno za bedarije, kjer so maili povprečno dolgi 10MB). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.44 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Ko bi nesrečni outlooooooook to pošto razumel kot podatke in bi jo dal na kako pametno mesto bi še razumel. Tako pa jo pomeša nekam, ker jo ob ponovni instalaciji OS sigurno iztgubiš. |
Default mapa za shranjevanje pošte v OE je v mojem primeru C:\Documents and Settings\Mucek\Local Settings\Application Data\Identities\{00483044-C1CE-4904-A440-113EC0D3E0C9}\Microsoft\Outlook Express\ ampak se jo da spremeniti v recimo D:\Pošta\ pod Orodja --> Nastavitve --> Vzdrževanje --> Mapa za shranjevanje (Tools --> Options --> Maintenance --> Storage Folder). Sicer pa OgnjenaPtica prekaša OE, se tudi zna povezati z Googlom in celoten profil se brez problema shrani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.97 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm.. imenik si že lahko nastaviš po svoje.. Ampak ali je kdo kdaj poizkušal prenesti pošto iz različnih verzij OE v recimo zadnjo verzijo. Pri tem ne mislim export opcije. Za to opcijo ponavadi ni časa, še posebej če se razsuje OS.
Kako pa izgleda imeti 2GB bazo v OE ? Imam izkušnjo, da se občasno sesuje in je potreben recovery, ki sicer vse korektno obnovi, a niso vsi vešči tega. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.19
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kaj pa gmail in outlook express |
Mi ni najbolj jasno, zakaj bi prednosti gmaila izničil z outlook expressom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 Ur